Search
Close this search box.
Search

Google Ventures investeert 40 miljoen in health start-up Quartet

Behavioral health start-up Quartet heeft 40 miljoen dollar opgehaald bij een investeringsronde die werd geleid door Google Ventures. Andere deelnemers waren Oak HC/FT Partners, F-Prime Capital Partners, en Polaris Partners. Verder treedt Krishna Yeshwant, general partner bij Google Ventures, toe tot het bestuur van Quartet.

Quartet levert een cloud-gebaseerd platform waarop patiënten met geestelijke aandoeningen eenvoudig kunnen communiceren met de juiste hulpverlener, bijvoorbeeld via videochat. Verder kunnen patiënten via het platform gratis behandelprogramma’s volgen en informatie inwinnen over hun ziekte. Het platform is tevens geschikt voor organisaties om het welzijn van hun werknemers te monitoren. Quartet werd opgericht in 2014. Begin vorig jaar haalde het bedrijf nog zeven miljoen dollar op.

Uitbreiding in de VS

Quartet zal het nieuwe kapitaal aanwenden om zijn platform binnen de Verenigde Staten verder uit te rollen en zal er geld worden vrijgemaakt voor het aantrekken van personeel. Momenteel telt het team van Quartet 60 mensen, maar dit jaar moet dit aantal zijn gestegen tot 100. 

Studies tonen aan dat mensen in de VS die lijden aan geestelijke ziekten tussen de 51 en 62 procent van de totale zorgkosten voor hun rekening nemen. Deze doelgroep heeft naast een slechte mentale conditie vaak ook te kampen met lichamelijke ongemakken als gevolg van een slecht leefritme. Een derde ontvangt hiervoor geen behandeling.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?