Groot samenwerkingsverband voor hartpatiënten

Ziekenhuis ZGT, Menzis en de Universiteit Twente werkt met Vodafone en Thales samen op het gebied van telemonitoring en patiënt coachingen voor hartfalenpatiënten. Inzet is de oplossing iMediSense, een app die in combinatie met diverse sensoren patiëntgegevens verzamelt.

Naast registratie door een mobiele app van een aantal gegevens, beantwoordt de patiënt dagelijks een aantal vragen. De informatie wordt verzameld op een centrale, beveiligde server waar de behandelend verpleegkundige en cardioloog inzage krijgen in de trend ontwikkeling van de patiënt. De is halverwege juni van start gegaan.

Praktische inzet technologie

Met het pilot project iMediSense levert Vodafone een mobiel platform met 4G connectiviteit, de bijbehorende apparatuur voor de MediSense applicatie en verzorgt zijn dochter mITE het management daarvan. Thales brengt binnen het project zijn security-expertise in.

De Universiteit Twente neemt de rol van wetenschappelijk research coördinator op zich. Hier wordt voornamelijk gekeken hoe deze eHealth technologie op een praktische manier patiënten kan coachen bij zelfzorg en hoe deze technologie in de medische praktijk zinvol ingevoerd kan worden ter ondersteuning van zorgverleners.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
hart
Zorgverleners onmisbaar bij realiseren zorginnovaties  
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
Volg jij ons al?