Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Groot samenwerkingsverband voor hartpatiënten

Ziekenhuis ZGT, Menzis en de Universiteit Twente werkt met Vodafone en Thales samen op het gebied van telemonitoring en patiënt coachingen voor hartfalenpatiënten. Inzet is de oplossing iMediSense, een app die in combinatie met diverse sensoren patiëntgegevens verzamelt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Naast registratie door een mobiele app van een aantal gegevens, beantwoordt de patiënt dagelijks een aantal vragen. De informatie wordt verzameld op een centrale, beveiligde server waar de behandelend verpleegkundige en cardioloog inzage krijgen in de trend ontwikkeling van de patiënt. De is halverwege juni van start gegaan.

Praktische inzet technologie

Met het pilot project iMediSense levert Vodafone een mobiel platform met 4G connectiviteit, de bijbehorende apparatuur voor de MediSense applicatie en verzorgt zijn dochter mITE het management daarvan. Thales brengt binnen het project zijn security-expertise in.

De Universiteit Twente neemt de rol van wetenschappelijk research coördinator op zich. Hier wordt voornamelijk gekeken hoe deze eHealth technologie op een praktische manier patiënten kan coachen bij zelfzorg en hoe deze technologie in de medische praktijk zinvol ingevoerd kan worden ter ondersteuning van zorgverleners.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen