Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
29 september 2014
Artikel delen

Guide wint ‘beste app voor burger-wedstrijd’ PinkValley

App ondersteunt mensen met verstandelijke beperking bij OV-reis

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Guide is de winnaar van PinkValley, een wedstrijd om dienstverlening richting burgers te verbeteren via een app. Guide is een app die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt bij het reizen met het openbaar vervoer. Het idee is tijdens het event ‘Innoveren doe je samen’ gekozen tot winnaar. Deze winst betekent dat de app ook daadwerkelijk wordt ontwikkeld. PinkValley is een initiatief van PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare en Yonder, allen onderdeel van Total Specific Solutions.

 

Een druk op de knop
Meer dan 150.000 mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis kunnen niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer. Daarom blijven deze mensen thuis of gaan ze met duur speciaal vervoer of begeleiding op reis. Guide neemt hen stap voor stap mee in het openbaar vervoer. Heb je je portemonnee bij je? Op welk perron moet je zijn? Waar moet je uitstappen? Dit zijn vragen die Guide beantwoordt. Daarnaast brengt Guide met één druk op de knop de gebruiker in contact met een begeleider of ouder. De begeleider kan zien waar diegene is, zodat de gebruiker van de app nooit kan verdwalen.

Zelfstandig met openbaar vervoer
Guide is een idee van Rens Kempen, activiteitenbegeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg, en ontwikkeld door een team bestaande uit Peter Papegaaij, Patrick Nelen, Jasper Zuidhof en Jeroen van Bussel. Kempen: ‘Het eerste idee voor Guide is ontstaan toen een cliënt van mij vroeg of hij alleen met het openbaar vervoer mocht reizen omdat hij bij zijn ouders op visite wilde. Dit kon hij echter niet alleen en een begeleider meesturen was niet mogelijk, dus kwam het steeds aan op de ouders. Door mijn interesse in innovatie door technologie kwam ik op het idee voor Guide. Ik ben blij dat dit idee nu werkelijkheid wordt en kijk ernaar uit om de app te ontwikkelen.’ Bekijk de pitch zoals opgenomen tijdens ‘Prototype This’ hier.

Mogelijkheden zien
PinkValley is een beweging voor innovatie en vernieuwing bij lokale overheden en zorginstellingen. Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government en verantwoordelijk voor PinkValley: ‘De beste ideeën voor innovatie beginnen bij de mensen die er iedere dag mee te maken hebben. Zij zien de mogelijkheden. Het mooie aan Guide is dat het enerzijds mensen in staat stelt om zelfstandig te reizen en daarnaast ook een kostenbesparing oplevert. Eén van de grootste kosten in de zorg is vervoer. Guide kan hier een oplossing voor zijn en stelt mensen met een verstandelijke beperking in staat stelt om zelf op stap te gaan. Een terechte winnaar.’

Genomineerden PinkValley
De andere genomineerden voor PinkValley waren de apps ‘Goed bezig’- Sociale marktplaats: vind, vraag en verbind (participatie app), ‘WerkMeer’ – Iedereen meer werk met WerkMeer, app voor aanpak jeugdwerkloosheid en ‘LARS’ – Leerlingen app rijdt samen (participatie app).

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen