Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Health Base neemt UI-online over

Stichting Health Base heeft op 1 augustus 2018 de aandelen van SLS Communicatie Diensten overgenomen. SLS is aanbieder van UI-online, een online contentplatform voor patiëntenvoorlichting over geneesmiddelen in de apotheek.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met de overname voegt Health Base UI-online toe aan het dienstenpakket, dat bestaat uit medischfarmaceutische informatie voor zorg-ict systemen en patiënten. SLS-partner Stichting Uitgifte Informatie blijft farmaceutisch en redactioneel verantwoordelijk voor UI-online en zal zich ook in de toekomst inzetten voor goede voorlichting in de dagelijkse apotheekpraktijk.

Met de overname kan Health Base het merendeel van de Nederlandse apothekers, apotheekhoudende artsen en ziekenhuizen voorzien van patiëntvriendelijke informatie voor veilig geneesmiddelgebruik.

Geen wijzigingen dienstverlening

De samenwerking zal voor apotheken, systeemhuizen en andere gebruikers geen gevolgen hebben. Zowel de GIP, de patiëntvriendelijke geneesmiddelinformatie van Health Base, als UI-online blijven bestaan.

Health Base en Stichting Uitgifte Informatie zijn door de overname in staat om de kwaliteit verder te verhogen en innovatie op het gebied van patiëntenvoorlichting over geneesmiddelen in de toekomst vorm te geven”, zegt Health Base bestuurder Jan-Kees Huyts.

Oprichter Kees van Amerongen van Stichting UI: “Ons team heeft 25 jaar diverse folderprojecten en UI-online succesvol verzorgd. UI-online wordt door gebruikers zeer gewaardeerd. Nu is het goed om te gaan samenwerken in een groter verband. Op deze wijze kunnen we de voorlichting in apotheken gezamenlijk op een hoger plan brengen.”

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen