Search
Close this search box.
Search

Health management tools niet populair bij chronisch zieken

Bijna 60 procent van de consumenten die digitale health apps gebruiken, zijn chronisch ziek. Dat blijkt uit onderzoek door HealthMine onder 500 respondenten. Ruim de helft van de chronisch zieken die health apps gebruiken, nemen deel aan een wellness-programma. Een derde ontvangt hierover informatie via een health device of app.

Echter zeven procent van deze doelgroep maakt gebruik van monitoring apps om het verloop van hun ziekte te managen. Het onderzoek toont aan dat hoewel het gebruik van digital health devices en apps de afgelopen twee jaar is verdubbeld, de juiste tools nog altijd niet bij de juiste persoon terechtkomen. Het onderzoek richtte zich op een doelgroep met de meest uiteenlopende aandoeningen waaronder depressie, angst, diabetes, kanker en Alzheimer.

Wearables populair

De respondenten maakten gebruik van een variëteit aan digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van hun ziekte. De helft van gaf aan een fitness-app in te zetten om lichamelijk in goede conditie te blijven terwijl 46 procent een voedings-app gebruikt. 39 procent zegt een app hebben specifiek om af te vallen.

Verder zijn wearables relatief populair. Van de respondenten beschikt 40 procent over een activity tracker zoals die van FitBit en Jawbone. 30 procent heeft een app geïnstalleerd die de hartslag meet terwijl bijna een vijfde een app gebruikt om zijn bloeddruk te meten. Apps om stress te verminderen zijn te vinden bij 15 procent van de respondenten.

Digital health tools worden vooral ingezet vanwege de kennis die daarmee over ziektes wordt vergaard. Iets meer van een kwart denkt hiermee ook de eigen gezondheid te kunnen verbeteren. Slechts drie procent zegt niet gemotiveerd te zijn om health tools te gebruiken.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?