Healthcare Hub bundelt medische informatie COVID-19

Elsevier komt met een online verzamelplaats voor actuele en betrouwbare medische informatie over COVID-19. Deze Healthcare Hub is bedoeld voor medische professionals die patiënten met COVID-19 behandelen. Zij kunnen in de online omgeving onder meer terecht voor recente informatie over de verspreiding van het virus, testen, medicijnen, behandelplannen, medische behandelingen en recente publicaties door nationale volksgezondheidsinstanties en internationale organisaties als de WHO.

Medische professionals worden behalve met veel patiënten ook geconfronteerd met nieuwe en steeds veranderende informatie over het virus. Professionals kunnen daarom gebruikmaken van de in de Healthcare Hub beschikbare informatie. Die informatie omvat onder meer de werking van uiteenlopende medicijnen op met COVID-19 geïnfecteerde patiënten en de behandeling van – en communicatie met – patiënten in kritieke toestand. De Hub bevat verder praktische tips om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De Healthcare Hub is gratis toegankelijk. Elsevier wil er professionals mee ondersteunen die zich bezighouden met het bestrijden van de door COVID-19 ontstane gezondheidscrisis.

Healthcare Hub voor behandelende medici

De COVID-19 Healthcare Hub is gericht op diverse soorten medische professionals die patiënten met COVID-19 bijstaan. Hij bevat bijvoorbeeld informatie voor medewerkers van Intensive Care-afdelingen, maar ook voor professionals die buiten het ziekenhuis werken. Belangrijke informatie moet zo overal en snel beschikbaar zijn voor behandelend medici. Professionals hebben via het webadres elsevier.health toegang tot de Hub.

De COVID-19 Healthcare Hub maakt volgens John Danaher, Global President Clinical Solutions bij Elsevier, deel uit van Elsevier’s bijdrage om onderzoekers en medici bij te staan in de huidige wereldwijde coronacrisis. “Aangezien medici te maken hebben met grote aantallen patiënten, hebben gezondheidssystemen en zorgverleners dringend toegang nodig tot de meest recente evidence-based informatie. De Healthcare Hub is een hulpmiddel om de medische gemeenschap tijdens deze crisis te ondersteunen.”

Bundeling klinisch onderzoek

Elsevier heeft afgelopen februari al een eveneens gratis toegankelijk online informatiecentrum opgezet, in het Engels en Mandarijn. Het doel ervan was om klinisch onderzoek naar het coronavirus te bundelen. Daaronder relevante inhoud uit Elsevier’s medische tijdschriften, studieboeken en informatieoplossingen, samen met middelen van andere informatieleveranciers en grote gezondheidsorganisaties.

Het Novel Coronavirus Information Center is samengesteld door Elsevier clinici en experts en wordt volgens de initiatiefnemer continu bijgewerkt en geactualiseerd. Er zijn ook links beschikbaar naar belanghebbende bronnen zoals het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de WHO.

Op het online platform is ook informatie voor verpleegkundigen en artsen beschikbaar, evenals hulpmiddelen en informatie voor patiënten en families. Het informatiecentrum linkt verder naar ScienceDirect, een platform waar al zo’n 21.000 relevante wetenschappelijke artikelen over COVID-19, SARS en MERS te vinden zijn.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
wervelkolom
MST Introduceert nieuwste robot voor neurochirurgie
Kind in ziekenhuis
Studie naar ‘minder piepjes en alarmen’ op IC gehonoreerd
Innovaties Radiologie
Philips toont nieuwste innovaties op radiologieconferentie
duurzaamheid
Zorgaanbieders moeten samen richting geven aan duurzaamheid
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
Volg jij ons al?