Herregistratie als medisch specialist voortaan via online tool MijnRGS

6 januari 2017
Nieuws

Na een uitgebreide pilot met bijna 500 deelnemende artsen is MijnRGS – voor online herregistratie als geneeskundig specialist – nu voor iedereen te gebruiken. Dat schrijft koepelorganisatie KNMG.

Sinds 1 januari 2017 verlopen alle herregistraties van geneeskundig specialisten en profielartsen bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) online. MijnRGS voor herregistratie is afgelopen kwartaal uitgebreid getest. Vanuit bijna alle specialismen en artsenprofielen namen in totaal 496 artsen deel aan de pilot. Deze artsen bleken het herregistreren met MijnRGS te ervaren als snel en gebruiksvriendelijk, omdat artsen altijd inzicht kunnen hebben in de status van hun aanvraag en hun persoonlijke dossier.

Verbeterpunten, zoals het niet automatisch starten van een upload en tekstuele onduidelijkheden, zijn doorgevoerd. Daarmee was is de pilot volgens KNMG succesvol afgerond. MijnRGS is sinds 1 januari officieel in gebruik genomen voor herregistratie.

Vier maanden voordat medisch specialisten zich moeten herregistreren, ontvangen zij een brief met uitleg over het online proces van herregistreren. Voor het regelen van opleidingszaken voor de aios, opleider, opleidingsinrichting en (het hoofd van) het opleidingsinstituut schakelde de RGS al eerder over op MijnRGS.

Meer informatie over MijnRGS vindt u hier.