Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Herregistratie als medisch specialist voortaan via online tool MijnRGS

Na een uitgebreide pilot met bijna 500 deelnemende artsen is MijnRGS – voor online herregistratie als geneeskundig specialist – nu voor iedereen te gebruiken. Dat schrijft koepelorganisatie KNMG.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Sinds 1 januari 2017 verlopen alle herregistraties van geneeskundig specialisten en profielartsen bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) online. MijnRGS voor herregistratie is afgelopen kwartaal uitgebreid getest. Vanuit bijna alle specialismen en artsenprofielen namen in totaal 496 artsen deel aan de pilot. Deze artsen bleken het herregistreren met MijnRGS te ervaren als snel en gebruiksvriendelijk, omdat artsen altijd inzicht kunnen hebben in de status van hun aanvraag en hun persoonlijke dossier.

Verbeterpunten, zoals het niet automatisch starten van een upload en tekstuele onduidelijkheden, zijn doorgevoerd. Daarmee was is de pilot volgens KNMG succesvol afgerond. MijnRGS is sinds 1 januari officieel in gebruik genomen voor herregistratie.

Vier maanden voordat medisch specialisten zich moeten herregistreren, ontvangen zij een brief met uitleg over het online proces van herregistreren. Voor het regelen van opleidingszaken voor de aios, opleider, opleidingsinrichting en (het hoofd van) het opleidingsinstituut schakelde de RGS al eerder over op MijnRGS.

Meer informatie over MijnRGS vindt u hier.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen