Hersenonderzoek.nl wil voldoende geschikte deelnemers voor onderzoek vinden. Op die manier kan onderzoek voor alle hersenaandoeningen sneller en beter worden uitgevoerd.

Hersenonderzoek punt nl zoekt deelnemers voor onderzoek

Wereldwijd is er een groot tekort aan gezonde mensen en mensen met een hersenaandoening die willen deelnemen aan hersenonderzoek. Dit leidt tot vertragingen en langere wachttijden voor oplossingen van hersenaandoeningen. Via de website Hersenonderzoek.nl kunnen zowel mensen met een hersenaandoening als mensen zonder hersenaandoening zich inschrijven om me te doen aan onderzoek.

Binnenkort start een campagne voor het vinden van mensen met een depressie die willen meedoen aan onderzoek. Het initiatief heeft als missie om het onderzoek naar hersenonderzoek te versnellen. Onderzoekers kunnen als zij op zoek zijn naar deelnemers voor hun onderzoek, gebruikmaken van de lijst met mensen die zich via de website hebben aangemeld. Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan zich inschrijven bij de website van het onderzoek.

Onderzoek bij depressie

Binnenkort starten zij een campagne speciaal voor het vinden van mensen met depressie die willen meedoen aan onderzoek. Depressie is een veelvoorkomende hersenaandoening en kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Bij een depressie kunnen mensen maar nog voor een deel of zelfs helemaal niet meer werken. Ook het zorgen voor een gezin of onderwijs is lastig of niet haalbaar. Vaak zijn er bij een depressie ook lichamelijke klachten waardoor het leven van degene met een depressie en hun omgeving in de war raakt.

Onderzoekers zijn hard aan het werk om oplossingen te vinden, zowel in het voorkomen van depressie als in het ontwikkelen van goede behandelingen. Mensen uit de doelgroep en hun naasten en familieleden die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan het onderzoek kunnen zich via de website aanmelden.

Hersenonderzoek punt nl

Hersenonderzoek.nl heeft als doel om voldoende geschikte deelnemers voor onderzoek te vinden. Op die manier kan onderzoek voor alle hersenaandoeningen sneller en beter worden uitgevoerd. De onderzoeken leiden ook tot nieuwe inzichten die hersenaandoeningen kunnen voorkomen. Hersenonderzoek.nl is een initiatief van het Alzheimercentrum Amsterdam, dat zich inzet om dementie bespreekbaar, behandelbaar en uiteindelijk geneesbaar te maken. Het initiatief wordt gesteund door de Hersenstichting, Alzheimer Nederland, ZonMw en Amsterdam Neuroscience. 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
slokdarmkanker
Slokdarmkanker beter herkennen dankzij AI  
Een medewerker van het prijswinnende Virtueel Zorgcentrum praat met een patiënt (Foto: Rijnstate).
Virtueel Zorgcentrum wint ‘de Maas implementatieprijs’
Breuk
Nieuwe app voor thuismonitoring eenvoudige letsels
Pupillometrie
Smartphone accessoire voor pupillometrie
Volg jij ons al?