Search
Close this search box.
Search

Het Virtual Reality concept VR-iendje komt naar het Innovatieplein

VR-specialist YellowBird brengt hun Virtual Reality concept VR-iendje naar het Innovatieplein van het ICT&health Experience voor de zorg. Met de doe-het-zelf VR-oplossing kunnen van elkaar gescheiden vrienden en families bij elkaar zijn wanneer dit fysiek niet mogelijk is. Het bedrijf richt zich hierbij bijvoorbeeld op langdurige zieke kinderen. Tijdens de ICT&health Experience legt het bedrijf de hele dag van de Experience op film vast.

VR-iendje bestaat uit een HD camera en VR-bril. Met de VR-bril op kan de gebruiker meekijken met de camera. De oplossing moet vereenzaming in het ziekenhuis tegengaan, waarbij vooral langdurige zieke kinderen de doelgroep zijn. Families en vrienden kunnen zo hun geliefden in het ziekenhuis weer betrekken bij het dagelijkse leven.

Meteen meekijken

yellowBird ontwikkelde met VR-iendje een doe-het-zelf VR-oplossing. Gebruikers bepalen zelf welke content zij willen opnemen of streamen en delen. Deze content wordt draadloos verzonden naar de VR-app op een telefoon. Wanneer gebruikers de telefoon in de VR-bril plaatsen en deze op hun hoofd zetten, kunnen zij meekijken met de camera. Zo kunnen de VR-brildragers toch hun voetbalteam aanmoedigen, op school meedoen en vriendjes zien. De beelden worden zonder vertraging gedeeld en dankzij de mobiele camera is filmen — vrijwel — overal mogelijk. Een afgeschermde infrastructuur zorgt ervoor dat de beelden veilig blijven.

In ICT&health uitgave Nr. 5 2016 kon u reeds over deze oplossing lezen. Mattie en Wietze van Q-Music hebben speciaal voor VR-iendje een actie voor kinderen in het ziekenhuis ingericht zodat zij middels virtual reality toch weer thuis kunnen zijn.

Met VR-iendje™ naar de dierentuin yellowBird haalt met VR-iendje regelmatig het nieuws. Zo rapporteerden verschillende nieuwszenders over het project met WILDLANDS Adventure Zoo te Emmen. Zieke kinderen uit tien verschillende ziekenhuizen in Nederland kregen de mogelijkheid virtueel door WILDLANDS te bewegen. Een 360? camera met een livestream in het park en VR-brillen bij de kinderen bracht hen dicht bij de dieren. Deze samenwerking was de eerste van zijn soort.

Ontdek op 26 januari a.s. meer mogelijkheden van VR-iendje tijdens het ICT&health Experience congres voor de zorg. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Wilt u met uw zorgcollega’s ook aanwezig zijn? Reserveer dan, nu het nog kan, hier uw Gratis Ticket.

###VR-iendje###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?