Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
13 januari 2017
Artikel delen

Het Virtual Reality concept VR-iendje komt naar het Innovatieplein

VR-specialist YellowBird brengt hun Virtual Reality concept VR-iendje naar het Innovatieplein van het ICT&health Experience voor de zorg. Met de doe-het-zelf VR-oplossing kunnen van elkaar gescheiden vrienden en families bij elkaar zijn wanneer dit fysiek niet mogelijk is. Het bedrijf richt zich hierbij bijvoorbeeld op langdurige zieke kinderen. Tijdens de ICT&health Experience legt het bedrijf de hele dag van de Experience op film vast.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

VR-iendje bestaat uit een HD camera en VR-bril. Met de VR-bril op kan de gebruiker meekijken met de camera. De oplossing moet vereenzaming in het ziekenhuis tegengaan, waarbij vooral langdurige zieke kinderen de doelgroep zijn. Families en vrienden kunnen zo hun geliefden in het ziekenhuis weer betrekken bij het dagelijkse leven.

Meteen meekijken

yellowBird ontwikkelde met VR-iendje een doe-het-zelf VR-oplossing. Gebruikers bepalen zelf welke content zij willen opnemen of streamen en delen. Deze content wordt draadloos verzonden naar de VR-app op een telefoon. Wanneer gebruikers de telefoon in de VR-bril plaatsen en deze op hun hoofd zetten, kunnen zij meekijken met de camera. Zo kunnen de VR-brildragers toch hun voetbalteam aanmoedigen, op school meedoen en vriendjes zien. De beelden worden zonder vertraging gedeeld en dankzij de mobiele camera is filmen — vrijwel — overal mogelijk. Een afgeschermde infrastructuur zorgt ervoor dat de beelden veilig blijven.

In ICT&health uitgave Nr. 5 2016 kon u reeds over deze oplossing lezen. Mattie en Wietze van Q-Music hebben speciaal voor VR-iendje een actie voor kinderen in het ziekenhuis ingericht zodat zij middels virtual reality toch weer thuis kunnen zijn.

Met VR-iendje™ naar de dierentuin yellowBird haalt met VR-iendje regelmatig het nieuws. Zo rapporteerden verschillende nieuwszenders over het project met WILDLANDS Adventure Zoo te Emmen. Zieke kinderen uit tien verschillende ziekenhuizen in Nederland kregen de mogelijkheid virtueel door WILDLANDS te bewegen. Een 360? camera met een livestream in het park en VR-brillen bij de kinderen bracht hen dicht bij de dieren. Deze samenwerking was de eerste van zijn soort.

Ontdek op 26 januari a.s. meer mogelijkheden van VR-iendje tijdens het ICT&health Experience congres voor de zorg. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Wilt u met uw zorgcollega’s ook aanwezig zijn? Reserveer dan, nu het nog kan, hier uw Gratis Ticket.

###VR-iendje###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen