High Tech Campus werkt aan slimme zorg oplossingen

27 mei 2024
Technologie
Nieuws

Op de High Tech Campus van Philips in Eindhoven wordt gewerkt aan slimme oplossingen die de zorg efficiënter, beter en sneller kunnen maken. Op zaterdag 8 juni opent Philips de deuren van deze campus voor bezoekers van alle leeftijden in het kader van de open dag van de High Tech Ontdekkingsroute. Ook het Philips Museum kan die dag gratis worden bezocht. Hier worden bezoekers getrakteerd op de nieuwste expositie BrAInpower, waarbij ze artificiële intelligentie (AI) op interactieve wijze kunnen beleven.

Tijdens de open dag bij de High Tech Campus op 8 juni van 11.00 tot 16.00 uur is van alles te beleven. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen in het ziekenhuis van de toekomst, ervaren hoe het is om in een MRI-scanner te liggen, meekijken bij het inbrengen van een hartklep via een katheter, zien hoe artificiële intelligentie radiologen kan helpen om een scan van een patiënt te maken en leren hoe de systemen van Philips cardiologen helpen om hart- en vaatziekten al in een vroeg stadium te detecteren. Daarnaast kunnen bezoekers een virtuele wandeling maken over de Best Campus, een van de grootste productie- en innovatielocaties van Philips. De Philips Myshop opent voor de gelegenheid een pop-up store op de Campus.

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er van alles te beleven in en rond de High Tech Campus. Via interactieve demo’s, metingen en testjes van Healthlab kunnen ze meer leren over hun lichaam, en de gestoorde professor van MadScience laat hen kennismaken met scheikunde. Ook kunnen ze zelf een Praktik-kunstwerk maken van zelf meegebrachte materialen, zoals een oude cd, een stukje textiel of plastic verpakkingsmateriaal. De PSV hop-on-hop-off brengt bezoekers van de ene plek naar de andere op de Campus.

BrAInpower in het Philips Museum

In het Philips Museum kunnen bezoekers een interactieve expositie over AI bekijken. In deze tentoonstelling staat de samenwerking tussen mens en AI centraal. Een combinatie van menselijke intelligentie met AI: Brain + AI = Power. Dit resulteert in baanbrekende innovaties, vooral in de medische sector.

De gezondheidszorg staat onder druk, onder andere door een toenemende vergrijzing en wereldbevolking. AI kan helpen om de werkdruk te verlichten, bijvoorbeeld door te ondersteunen bij het analyseren van medische beelden, zorgverleners te helpen bij het maken van een echo of artsen te helpen door het lichaam van een patiënt te navigeren. Op de expositie BrAInpower kunnen bezoekers meer leren over AI, de historie, en verschillende voorbeelden zien en beleven van AI-toepassingen in de zorg.

High Tech Ontdekkingsroute

De open dag bij de High Tech Campus van Philips is onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute. Naast Philips openen ook Brainport Industries Campus, Stichting Hightech Helmond – de Peel (locatie GEA-Bakel), TU/e, Fontys & Summa (locatie TU/E-campus) en VDL ETG (De Schakel – Eindhoven) hun deuren open zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de high-tech keuken van de Brainportregio.

Door innovation partner