Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Hoe is het nu met? #hackinghealth nummer 2

Eind augustus organiseerde REshape center for Innovation van het Radboudumc voor het eerst Hackinghealth. In drie dagen verzonnen elf teams innovatieve oplossingen voor aandoeningen als diabetes, parkinson en COPD. Wij vroegen ons af hoe het de top drie is vergaan in de maanden na de ‘snelkookpan’. Vorige week las u over het team van Wilbert Stikkelbroeck. Voor dit tweede artikel vroegen wij Thomas Vijn hoe het zijn team is vergaan. Zijn team werd door de jury beloond met de tweede prijs. Het laatste deel van de serie leest u in ons magazine dat op 17 december verschijnt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het team van Thomas Vijn bestond ook nog uit: Michiel Strater, Stijn Vedder, Debby Marchena, Irene Gielen en Peter Krol. Het probleem dat ze willen oplossen is het gegeven dat uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen medische informatie niet begrijpt. Hiervoor bedachten zij een App gericht op diabetici die op speelse wijze informeert de ziekte en over goede en slechte voeding: Sugarcrush.

Thomas: “We zijn goed aan de slag om de App daadwerkelijk te realiseren. Hiervoor zijn we in gesprek met een Appbouwer. Daarnaast zijn er een aantal partijen in Nederland erg geïnteresseerd in de App. Die belangstelling is mooi en dat heeft ook geholpen om te bevestigen hoe we erin staan. Gelukkig zijn we het er allemaal over eens dat we aan de ideële kant staan. Het gaat ons er primair om dat we de App daadwerkelijk beschikbaar kunnen maken. Vervolgens willen we dan door onderzoek aantonen dat – of – het werkt.”

“Het kost wel moeite om het allemaal te organiseren. Een App bouwen vereist expertise die we ergens anders moeten halen. Dat betekent dat we andere partijen erbij moeten betrekken die bereid zijn te experimenteren en hun tijd te investeren. In principe moet het een non-profit opdracht worden. Er zijn wel fondsen die erop gericht zijn om kwetsbare groepen minder kwetsbaar te maken, daar zijn we ook mee in gesprek. Het is nu wel heel anders dan tijdens de Hackaton, het vereist een andere motivatie en commitment om naast je normale werk hier tijd voor vrij te maken.”

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg het team op twitter via @sugarcrushDM2. 

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen