Hoe maak je e-health toegankelijk en begrijpelijk voor een grote groep mensen?

ma 15 januari 2018 - 18:03
Banner-WeHealthweek-2018-slotconferentie-1
eHealth
Nieuws

Mis het niet! Hét debat met vooraanstaande wetenschappers over het gebruik van e-health: feiten en fabels. Op vrijdag 26 januari organiseert Pharos tijdens de ICT&health Conference 2018 het side-event: ‘In 4 stappen naar eHealth4ALL' van 11.30 - 12.30 uur

2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. 29 procent van de volwassen Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Het begrijpen, vinden en gebruiken van e-health-toepassingen is voor veel van deze mensen een grote uitdaging. Het gevolg is dat veel e-health-toepassingen waar zij van kunnen profiteren, daardoor niet gebruikt worden. Dat terwijl juist deze mensen baat kunnen hebben bij het gebruik van digitale gezondheidstoepassingen! Organisatie Pharos houdt zich met deze vraagstukken bezig en wil tijdens de ICT&health Conference 2018 onder de aandacht brengen waarom e-health juist voor laagopgeleiden kansrijk kan zijn. Over vragen zoals hoe e-health toegankelijk en begrijpelijk gemaakt kan worden voor bijna een derde van de Nederlandse bevolking, discussiëren vooraanstaande wetenschappers tijdens de conferentie op vrijdag 26 januari in het Utrechtse Beatrix Theater.

Feiten van fabels scheiden

Onder meer prof. dr. Niels H. Chavannes (LUMC), dr. Barbara Schouten, (UVA), dr. Monique Heijmans (NIVEL), Esther Talboom (Saltro/LUMC) en Martine Huygens (UM) gaan tijdens het debat feiten en fabels scheiden over nut en bruikbaarheid van e-health door laaggeletterden. Daarbij gaan zij ook in gesprek met betrokkenen, zoals zorgprofessionals en laaggeletterden zelf. Want alleen door alle stakeholders erbij te betrekken, kom je volgens Pharos tot échte oplossingen waarmee iedereen in de samenleving kan profiteren van e-health: eHealth4ALL dus. Wilt u ook deelnemen aan het Pharos side-event? Meld u zich dan snel aan voor de gratis slotmanifestatie of pas uw programma van de dag aan, want zowel de conferentie zelf alsook de side-events zijn bijna vol!