Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

[email protected] moet brede opvolger van Vitaal Thuis coalitie worden

[email protected] is de opvolger van de Vitaal Thuis coalitie. Dat meldt VitaValley, initiatiefnemer achter de coalitie. Het doel van [email protected] is om alle stakeholders in de gezondheidszorg samen te laten werken aan veilige, betrouwbare, bruikbare en betaalbare [email protected] e-health toepassingen, zoals zorg-op-afstand, telemonitoring en thuisbehandeling.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De reden hiervoor is dat steeds meer zorg plaatsvindt buiten de muren van het ziekenhuis. Veel zorginstellingen zetten om deze reden in op digitale toepassingen die dit faciliteren. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen die bijdragen aan zinnige en zuinige zorg én aan betere kwaliteit van zorg en leven, stelt VitaValley. Een voorbeelden in de praktijk is COPD in Beeld van zorginnovator FocusCura, het Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem), zorgorganisatie Sensire en zorgverzekeraar Menzis.

De instantie, opgericht in 2004, ontwikkelt en realiseert in cocreatie met zorginstellingen, bedrijfsleven, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties vernieuwingen in zorg en welzijn die ervoor zorgen dat mensen hun kwaliteit van leven behouden of kunnen verbeteren.

Voortbouwen

Gezien de huidige ontwikkelingen heeft VitaValley het initiatief genomen voor het [email protected] programma, waarin alle stakeholders de krachten bundelen. VitaValley bouwt hiermee naar eigen zeggen voort op de succesvolle Vitaal Thuis coalitie, die sinds 2013 samenwerkt aan langer thuis wonen. In de afgelopen jaren groeide Vitaal Thuis uit tot een coalitie van ruim 60 partijen uit de zorg, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Op donderdagmiddag 23 maart gaat de Vitaal Thuis [email protected] coalitie van start. Op deze middag komen nieuwe stakeholders en deelnemers aan het Vitaal Thuis programma samen om een aanpak te bepalen en focustoepassingen te kiezen.

Thuis monitoren

Volgens ABI Research worden er steeds meer toepassingen ingezet om patiënten thuis te monitoren. Zo worden er naar verwachting mondiaal ruim 12 miljoen wearable devices verscheept in 2022 om COPD-patienten thuis te monitoren. De totale markt voor (wearable) devices om mensen met aandoeningen thuis te monitoren, groeit van 8 miljoen in 2016 naar 33 miljoen in 2021.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen