HTC komt met geïntegreerd fitness systeem op de markt

30 juni 2016
Nieuws
HTC was tot nu toe vooral bekend van smartphones en tablets. De laatste tijd richt de onderneming zich op alternatieve segmenten, zoals wearables, Virtual Realty-platforms en nu dus ook health- en fitness-systemen. Het portfolio van UA HealthBox wordt voorlopig alleen online aangeboden.  De UA HealthBox, ontworpen en gemaakt door HTC, meet, bewaakt en beheert volgens de vendor de belangrijkste onderdelen van een gezonde levensstijl en fitheid - zoals de slaap, activiteiten en voeding. Gebruikers kunnen zo hun gezondheid en conditie verbeteren.

De UA HealthBox wordt aangedreven door UA Record. gratis te downloaden via Google Play en Apple’s iTunes. De complete UA Healthbox, ontwikkeld door en voor atleten en ontworpen door HTC, bestaat uit de UA Polsband, UA Hartslagband en UA Weegschaal. Goedkoop is het systeem niet: de consumentenadviesprijs van de UA HealthBox is 449,00 euro.

  • De UA Polsband is bedoeld voor gebruik de hele dag door. Het volgt dagelijkse activiteiten, trainingen en de slaap van gebruikers. Op basis van gestelde doelen kan de vooruitgang hierin getoond worden.
  • De UA Hartslagband is een compacte hartslagmeter die beschikt over een micro snap-technologie. De borstband en uitneembare sensor maken volgens HTC trainen efficiënter en geven de mogelijkheid om de intensiteit van je trainingen te monitoren. Verder geeft de UA Hartslagband een berekening van de verbrande calorieën tijdens het sporten.
  • De UA Weegschaal wordt via WiFi aangestuurd en is voorzien van een cirkelvormig ontwerp. De weegschaal beschikt over een glasplaat die gebruik maakt van een verftechnologie die inzicht geeft in gewicht en het percentage lichaamsvet. De weegschaal biedt ondersteuning tot acht gebruikers en synchroniseert met de individuele UA Record-app van gebruikers om trends na te gaan.

###HTC###