Search
Close this search box.
Search

HTS wil regionale aanpak zorgtransformatie stimuleren

Alles is gezondheid start in november dit jaar met de Health Transformation School. De organisatie wil lokale sleutelfiguren, regionale coördinatoren en netwerkregisseurs ondersteunen rondom het gebruik van bouwstenen, procesvoering en transformatie op zorggebied. De school moet gelegenheid bieden om van elkaar te leren, actief kennis en ervaringen uit te wisselen. De opleiding is specifiek voor mensen die binnen een netwerk coördinerende of regisserende rol hebben.

Er is verandering op verschillende vlakken nodig voor een gezonder en vitaler Nederland, zo stellen de twee initiatiefnemers. De motor van die transformatie wordt gevormd door lokale samenwerking en regionale netwerken. Maar hoe pak je dat aan in je eigen omgeving? Lokaal of regionaal? Welke stappen zet je gezamenlijk en welke juist niet? Om regionetwerken te helpen met deze uitdagingen is de Health Transformation School (HTS) opgezet. Je kunt je voor deze opleiding aanmelden via de nieuwe website.

De HTS werd in juli dit jaar gelanceerd als ‘broer’ van de Health Innovation School (HIS). De HIS ging in 2017 van start en richt zich op iedereen die werkt binnen het domein van gezondheid, zorg en welzijn, maar weinig ervaring heeft met innovatie, De doelgroep van de HTS is specifiek gericht op de regisseur of coördinator van een netwerk rondom gezondheid of preventie.

HTS: van hoe dan naar zo dus

De HTS heeft als missie om voor de transformatie van zorg naar gezondheid van ‘hoe dan?’ vragen te gaan naar ‘zo dus!’ ervaringen en antwoorden. De organisatie wil een flinke versnelling teweeg te brengen in de transitie naar gezondheid en werkt daarvoor samen met verschillende partners. Naast het overheidsprogramma Juiste Zorg op de Juiste Plek gaan ook Deloitte, Health-Holland, Health KIC, Hanze Hogeschool, Common Eye en Drift aan de slag met actiegericht leren over transformatie.

Het programma is opgebouwd uit drie thema’s die de basis van de opleiding vormen: Transformatie, Netwerken & Samenwerking, Persoonlijk leiderschap. In een periode van 6 maanden worden deze thema’s belicht in zes trainingsdagen. De groep bestaat uit maximaal 50 personen.

Op 30 augustus organiseert de HTS een informatief webinar. Potentiële deelnemers kunnen daar vragen stellen en meer informatie verkrijgen.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Volg jij ons al?