Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

IBM koopt Truven Health Analytics

IBM heeft bekend gemaakt dat het voor 2,6 miljard dollar Truven Health Analytics overneemt. Truven is leverancier van onder meer analysesoftware en clouddiensten voor ziekenhuizen, overheidsinstanties en andere medische bedrijven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Truven is geen onbekende voor IBM. Het bedrijf gebruikte de voorbije jaren de IBM Cognos business intelligence software en de afgelopen maanden werkte Truven samen met het gezondheidsplatform IBM Watson Health.

Met de aankoop van Truven beschikt IBM naar eigen zeggen over de data van zo’n 200 miljoen mensen die nu kan worden gecombineerd met 100 miljoen dossiers. In totaal heeft Truven 8,500 klanten waaronder enkele grote Amerikaanse namen zoals Cigna, Hospital Corporation of America en Liberty Mutual Insurance.

IBM Watson Health breidt flink uit

IBM legt zich in toenemende mate toe op data analytics waarbij healthcare een belangrijke rol speelt. Daartoe deed het bedrijf de afgelopen tijd een aantal overnames. Ongeveer een jaar geleden kocht IBM nog Phytel, actief in health management software en in augustus werd Merge Healthcare voor een miljard dollar overgenomen. Door de aankoop van Truven verdubbelt de omvang van de IBM Watson Health unit naar 10.000 werknemers.

Truven is de voormalige gezondheidszorgdivisie van Thomson Reuters. Deze divisie werd begin 2012 verkocht aan Veritas Capital voor een bedrag van ruim 1,2 miljard dollar.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen