IBM, UC San Diego gaan AI inzetten voor gezonder leven

13 oktober 2017
Nieuws
Voor de samenwerking wordt het nieuwe Artificial Intelligence for Healthy Living Center (AIHL) opgericht, waarin kennis op het gebied van technologie, AI en life sciences wordt gebundeld. De onderzoeksfaciliteit richt zich op de thema’s Healthy Aging en de Human Microbiome.

De samenwerking maakt onderdeel uit van het IBM Cognitive Horizons Network, een internationaal consortium waarin verschillende universitaire instellingen met IBM zoeken naar de rol van AI bij de verbetering van de volksgezondheid.

###imunityproject###

Langer leven, meer kwaliteit van leven

De algemene doelstelling van het project is de ontwikkeling van een zogeheten cognitief kader voor een ondersteunende leefomgeving die ouderen in staat stelt om langer te leven en een hogere levenskwaliteit te hebben. Een andere doelstelling is om de invloed van de menselijke microbioom te ontdekken en te verbeteren. De onderzoekers verwachten dat tijdens het project algoritmen voor het begrijpen, modelleren en personaliseren worden ontwikkeld.

Gedurende vijf jaar zal worden bekeken hoe de cognitieve prestaties van ouderen zich ontwikkelen op basis van dagelijkse gewoontes, omgevingsfactoren, genetica en het microbioom. Hiermee willen de onderzoekers het verouderingsproces nauwkeurig in kaart brengen en AI en robotica inzetten voor persoonlijke interventies.

IBM presenteerde eind vorig jaar nog een robot voor ouderen genaamd Multi-Purpose Eldercare Robot Assistant (MERA). Daarvoor werkte IBM samen met met Rice University.