Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

IBM Watson moet helpen bij uitlezen röntgenfoto’s

IBM denkt dat zijn cognitief systeem IBM Watson artsen kan ondersteunen bij de analyse van röntgenfoto’s. Om die reden sloot IBM een samenwerkingsverband met 15 ziekenhuizen en bedrijven om medische beeldvorming (imaging), zoals radiologie, echografie, magnetische resonantie beeldvorming te verbeteren via Watson Health. Mogelijk komt de eerste oplossing op basis van deze samenwerking volgend jaar op de markt, schrijft Forbes.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

IBM maakte de voorbije periode grote stappen op het gebied van health analytics. IBM Watson maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data binnen korte tijd te analyseren. Die data kan variëren van elektronische patiëntdossiers tot verzekeringsgegevens. Om deze activiteiten te verstevigen, kocht IBM begin dit jaar Truven Health Analytics voor 2,6 miljard dollar. Truven Health Analytics is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren gezondheidsdata. In oktober vorig jaar nam IBM nog het beeldmanagement-platform Merge Healthcare over.

Partners als “grondtroepen”

Via de samenwerking hoopt IBM door praktijktests beter inzicht te kunnen krijgen in de mogelijkheden van Watson Health. Een van de partijen waarmee IBM samenwerkt is Hologic, leverancier van medische beeldapparatuur, diagnostische en gynaecologie chirurgische oplossingen. Volgens CFO Steve Tolle vormen de partners de “grondtroepen” die Watson Health moeten helpen de beste applicaties te ontwikkelen en het rendement van de supercomputer te optimaliseren. Deze imaging tools moeten uiteindelijk gaan dienen als digitaal assistent in medische omgevingen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen