Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 maart 2017
Artikel delen

IBM Watson sluit AI-samenwerking met MedyMatch

IBM Watson Health en de Israëlische startup MedyMatch zij in een samenwerking gestapt waarmee artsen met behulp van kunstmatige intelligentie hersenbloedingen na een beroerte eenvoudiger kunnen detecteren. Het gaat om een overeenkomst van vijf jaar die MedyMatch jaarlijkse miljoenen aan licentieopbrengsten oplevert.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Onder de voorwaarden van de samenwerking zal IBM de applicatie van MedyMatch gaan distribueren via zijn eigen verkoopkanalen. In later stadium zal interoperabiliteit tussen de MedyMatch-app en IBM Watson Health Imaging worden gerealiseerd.

MedyMatch maakte in november vorig jaar bekend dat zijn AI-technologie na jaren onderzoek beschikbaar kwam voor onderzoek naar hersenbloedingen. De bedoeling van de technologie is niet om artsen te vervangen, maar om te dienen als een ‘tweede paar ogen’ die helpen bij het analyseren van beelden.

MedyMatch haalde in maart vorig jaar nog 2 miljoen dollar aan kapitaal op. De financiele injectie was afkomstig van onder meer Genesis Capital Advisors en Exigent Alternative Capital. IBM verschoof zijn focus de voorbije jaren van hardware en diensten naar clouddiensten en –infrastructuur, AI, analytics en security-oplossingen.Het bedrijf spendeerde vorig jaar miljarden aan overnames van bedrijven om zijn nieuwe strategie vorm te geven. Zo werden onder meer The Weather Company en Truven Health overgenomen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen