Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Igor Tulevski, het belang van een 24-uurs telecardioloog

Cardiovasculaire problemen en hartfalen leidt tot voortdurende onzekerheid over het functioneren van het hart. Patiënten willen het liefst continu hun hart in de gaten houden. Dit betekent dat er veel spoedbezoeken plaatsvinden aan de arts of zelfs de spoedeisende hulp. Met HartWacht kan dat aantal worden teruggedrongen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Op basis van de producten ThuisMeten en BeeldBellen kunnen metingen als bloeddruk, gewicht en hartslag worden verricht vanuit huis en direct naar de cardioloog worden verzonden. Als er een meting afwijkt, dan krijgt de zorgverlener een signaal. Bij verslechtering kan de patiënt meteen videocontact opnemen via BeeldBellen. En als blijkt dat hulp snel gewenst is, kan de patiënt direct terecht bij een lokale CCN-kliniek. Zo kunnen vele ziekenhuisopnames worden voorkomen.

Langer thuis blijven

De oprichter van Cardiologie Centra Nederland (CCN), Igor Tulevski, zal op de eHealth Convention dat op 4 oktober wordt gehouden in Amsterdam vertellen over HartWacht, de 24-uurs telecardioloog. Deze ontwikkelden zij in samenwerking met FocusCura. Dit bedrijf ontwikkelt nieuwe applicaties voor de gezondheidszorg en met name voor ouderen, zodat deze langer thuis kunnen blijven. Tulevski zal uit de doeken doen hoe zo’n vernieuwende ontwikkeld wordt en waarom deze apps zo van belang zijn voor hartpatiënten, de arts, het ziekenhuis en de verzekeraar.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen