IJsselland gebruikt VitalHealth voor monitoring op afstand

wo 9 oktober 2019 - 10:00
Ijsselland
Samenwerking
Nieuws

Een groep patiënten met chronisch hartfalen wordt sinds kort door verpleegkundigen en cardiologen van het IJsselland Ziekenhuis op afstand in de gaten gehouden met software en apparatuur van Philips VitalHealth. Doordat patiënten thuis regelmatig metingen uitvoeren kan het ziekenhuis de gezondheid van patiënten beter in de gaten houden en hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen.

Het IJsselland Ziekenhuis werkt sinds kort samen met Philips VitalHealth. Het ziekenhuis selecteerde Philips VitalHealth voor de levering van software en apparatuur na vergelijking van op dit moment beschikbare oplossingen. Vanaf deze maand kunnen patiënten met hartfalen thuismetingen uitvoeren en kunnen verpleegkundigen de resultaten op afstand monitoren.

Zo hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen voor controle. Daarnaast krijgen patiënten informatie over hun ziekte aangeboden en begeleiding bij het aanpassen van hun leefstijl.

Monitoren COPD

Met de nieuwe oplossing wordt het voor patiënten met hartfalen eenvoudig om zelf thuis regelmatig hun bloeddruk en gewicht te meten. Deze waarden worden via een app automatisch opgeslagen en doorgegeven aan de zorgverleners in het ziekenhuis. Als de patiënt afwijkende waarden laat zien, wordt de verpleegkundige daar direct op geattendeerd door de software en kan er actie worden ondernomen.

De komende maanden breidt het IJsselland Ziekenhuis zijn aanbod voor zorg op afstand verder uit. Zo wordt nog dit jaar nog gestart met het monitoren van patiënten met COPD via dezelfde Philips-oplossing. 

Meer inzicht in gezondheid

Philps nam VitalHealth zo’n twee jaar geleden over om zijn e-health aanbod voor mensen met chronische aandoeningen uit te breiden. VitalHealth biedt e-health applicaties voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie en voor kwetsbare ouderen. De oplossingen van de onderneming dienen mensen meer inzicht te geven in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening en stelt hen in staat om online met hun behandelaren en mantelzorgers te communiceren.

Daarnaast maakt VitalHealth het mogelijk om zorgverleners multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt, bijvoorbeeld in regionale zorgnetwerken. Verder levert VitalHealth analysefuncties voor inzichten in de totale patiëntpopulatie, om de effectiviteit van zorg aan te kunnen tonen.