Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

IJsselland Ziekenhuis gebruikt nieuw netwerkomgeving Aruba, Zetacom

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat werken met een nieuwe netwerkomgeving die bedrade en draadloze technologie combineert. De omgeving is aangelegd door HP Enterprise-dochter Aruba en de Nederlandse system integrator Zetacom, system integrator.

De netwerkomgeving moet de patiëntenzorg verbeteren en een efficiëntere werkomgeving voor het ziekenhuispersoneel faciliteren. Met het nieuwe netwerk verwacht het IJsselland Ziekenhuis te voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan veilige en stabiele netwerkinfrastructuren.

Essentiële Ziekenhuisdiensten

De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos netwerk. Het omvat  toegangspunten, mobiliteitscontrollers en switches van Aruba.. Door Aruba op het hele ziekenhuisterrein te gebruiken, kan het IJsselland Ziekenhuis bedrijfskritieke netwerken beter beveiligen en de toegang van patiënten en bezoekers eenvoudig beheren. Zo kan het ziekenhuis nu essentiële applicaties en ziekenhuisdiensten naar apparaten van medewerkers, patiënten en bezoekers sturen. Zij kunnen overal, op elk moment en met ieder apparaat eenvoudig toegang krijgen tot de juiste informatie. Ook is de infrastructuur geschikt voor nieuwe toepassingen in de zorg op gebieden zoals tracking en tracing, en routebepaling voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Track and Trace

Als het gebruik van en aantal toepassingen op netwerk groeit, kunnen in de oplossing slimme Bluetooth Low Energy-beacons (BLE) worden verwerkt, en is met het Aruba Meridian Mobile Engagement Platform integratie van toekomstige locatiegebaseerde services, mobiele toepassingen en Internet-of-Things mogelijk. Daarmee kunnen ziekenhuismedewerkers bijvoorbeeld verschillende medische apparaten volgen, en kunnen patiënten en bezoekers zien waar ziekenhuismiddelen, zoals rolstoelen, zich bevinden.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen