Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
26 april 2019
Artikel delen

IJsselland Ziekenhuis stelt BeterDichtbij beschikbaar voor groep patiënten

Een eerste groep patiënten van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel kan vanaf nu via de app BeterDichtbij contact opnemen met een arts. Het ziekenhuis claimt daarmee de eerste zorgaanbieder te zijn in de regio Rijnmond. Recent ging het Friese ziekenhuis Nij Smellinghe ook met de app van start.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De app is voor iedereen in de regio van het IJsselland Ziekenhuis gratis te downloaden en te gebruiken voor praktische vragen aan het ziekenhuis. Patiënten die voorafgaand aan een operatie een afspraak hebben gehad bij de polikliniek anesthesiologie kunnen vanaf nu worden uitgenodigd om direct met de eigen arts te appen als zij nog vragen hebben.

Uitbreiding volgt

Binnenkort volgen de poliklinieken dermatologie en longgeneeskunde met de inzet van de app. Patiënten kunnen bijvoorbeeld persoonlijke vragen stellen en onderzoeksuitslagen van het ziekenhuis op de telefoon ontvangen met BeterDichtbij. Ook kunnen zij gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl en Apotheek.nl eenvoudig bekijken en nalezen.

Op termijn wordt het ook mogelijk om via een beveiligde videoverbinding een gesprek met de zorgverlener te voeren. Het IJsselland is nu gestart met een aantal specialismen. Het ziekenhuis zegt van de eerste ervaringen te gaan leren en vervolgens sluiten later dit jaar meer specialismen aan.

BeterDichtbij gecertificeerd

BeterDichtbij meldde deze week nog dat het de certificaten NEN7510:2017 en ISO 27001 heeft behaald. ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging die specificeert hoe een organisatie veilig met informatie omgaat en hier intern actief beleid op voert. De norm NEN 7510 richt zich specifiek op informatiebeveiligingseisen voor de zorgsector en is dé standaard die helpt de beveiliging, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van medische data te garanderen.

BeterDichtbij wordt momenteel in 17 ziekenhuizen en ‘tientallen’ huisartsenpraktijken in Nederland ingezet. Binnenkort sluiten meer ziekenhuizen in de regio Rijnmond aan, zo stelt de organisatie achter de toepassing

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen