IJsselland Ziekenhuis stelt BeterDichtbij beschikbaar voor groep patiënten

Een eerste groep patiënten van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel kan vanaf nu via de app BeterDichtbij contact opnemen met een arts. Het ziekenhuis claimt daarmee de eerste zorgaanbieder te zijn in de regio Rijnmond. Recent ging het Friese ziekenhuis Nij Smellinghe ook met de app van start.

De app is voor iedereen in de regio van het IJsselland Ziekenhuis gratis te downloaden en te gebruiken voor praktische vragen aan het ziekenhuis. Patiënten die voorafgaand aan een operatie een afspraak hebben gehad bij de polikliniek anesthesiologie kunnen vanaf nu worden uitgenodigd om direct met de eigen arts te appen als zij nog vragen hebben.

Uitbreiding volgt

Binnenkort volgen de poliklinieken dermatologie en longgeneeskunde met de inzet van de app. Patiënten kunnen bijvoorbeeld persoonlijke vragen stellen en onderzoeksuitslagen van het ziekenhuis op de telefoon ontvangen met BeterDichtbij. Ook kunnen zij gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl en Apotheek.nl eenvoudig bekijken en nalezen.

Op termijn wordt het ook mogelijk om via een beveiligde videoverbinding een gesprek met de zorgverlener te voeren. Het IJsselland is nu gestart met een aantal specialismen. Het ziekenhuis zegt van de eerste ervaringen te gaan leren en vervolgens sluiten later dit jaar meer specialismen aan.

BeterDichtbij gecertificeerd

BeterDichtbij meldde deze week nog dat het de certificaten NEN7510:2017 en ISO 27001 heeft behaald. ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging die specificeert hoe een organisatie veilig met informatie omgaat en hier intern actief beleid op voert. De norm NEN 7510 richt zich specifiek op informatiebeveiligingseisen voor de zorgsector en is dé standaard die helpt de beveiliging, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van medische data te garanderen.

BeterDichtbij wordt momenteel in 17 ziekenhuizen en ‘tientallen’ huisartsenpraktijken in Nederland ingezet. Binnenkort sluiten meer ziekenhuizen in de regio Rijnmond aan, zo stelt de organisatie achter de toepassing

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
slokdarmkanker
Slokdarmkanker beter herkennen dankzij AI  
Een medewerker van het prijswinnende Virtueel Zorgcentrum praat met een patiënt (Foto: Rijnstate).
Virtueel Zorgcentrum wint ‘de Maas implementatieprijs’
Breuk
Nieuwe app voor thuismonitoring eenvoudige letsels
Pupillometrie
Smartphone accessoire voor pupillometrie
Volg jij ons al?