Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

ilionx neemt ICTZ over

ICT-dienstverlener Ilionx neemt branchegenoot ICTZ over. Dat bedrijf biedt ICT-diensten aan zorginstellingen. De gecombineerde organisatie kan samen een breder pallet aan producten en diensten bieden op gebieden zoals business intelligence, zorgplatformen en elektronische patiëntendossiers. ICTZ blijft onder de eigen naam en vanuit de eigen kantoren in Hoorn en Utrecht opereren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De zorgsector is één van de branches waar ilionx actief is. De overname van ICTZ past in de strategie van de ICT-dienstverlener om schaalgrootte en expertise op te bouwen en zo haar klanten optimaal te ondersteunen. Waar ilionx expertise heeft opgebouwd op het gebied van Business Intelligence en digitale healthcare platformen, beschikt ICTZ met name over kennis van EPD’s en hosting. 

Een van de ambities van ilionx is uit te groeien tot dé partner voor strategische ICT-vraagstukken in de zorg, waarbij het bedrijf slagkracht met wendbaarheid combineert. ilionx heeft zich ten doel gesteld niet alleen diepgaande technologiekennis op te bouwen, maar ook zo veel mogelijk branche ervaring op te doen. Eerder ging ilionx al samen met ICT-dienstverlener QNH Consulting. Het bedrijf telt, met ICTZ erbij, zo’n 1.000 medewerkers.

‘Zorg verstevigen met samengaan’

Wiebe de Boer, CEO van ilionx: “Met deze overname maken we de ambitie om onze positie in de zorg te verstevigen en om klanten in deze sector een nog betere ondersteuning bij de digitale transformatie te bieden sneller waar. Zowel op strategisch als uitvoerend vlak. Door de teams van beide ondernemingen te laten samenwerken en veel kennis te delen, verwachten we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst te zijn.”

Ariën Vestering, algemeen directeur en oprichter van ICTZ: “In de afgelopen 12 jaar is ICTZ uitgegroeid tot een sterke ICT-dienstverlener, met name op het gebied van ChipSoft HiX. De komende jaren zal de zorgmarkt in beweging blijven en wordt ICT steeds belangrijker. Om te anticiperen op deze ontwikkelingen en de groei van ICTZ voort te zetten hebben wij ervoor gekozen om samen met ilionx op te trekken. Ook voor alle medewerkers van ICTZ biedt deze overname veel toekomstperspectief. We kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke toekomst.”

ICTZ blijft na de overname onder de eigen naam en vanuit de eigen kantoren in Hoorn en Utrecht opereren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen