Ilionx ondersteunt ambitie Fonds Gehandicaptensport

IT-dienstverlener ilionx gaat Fonds Gehandicaptensport ondersteunen in het gebruik van Salesforce. De aanbieder van Salesforce- en andere IT-oplossingen doet dit naar eigen zeggen vanuit maatschappelijk oogpunt. De middels Salesforce geordende digitale werkomgeving moet het Fonds Gehandicaptensport mogelijk maken haar ambitie efficiënter te realiseren: de sportparticipatie van 1,7 miljoen gehandicapten gelijkwaardig te maken aan die van mensen zonder handicap.

Met behulp van Salesforce verwacht Fonds Gehandicaptensport haar dienstverlening te verbeteren, bedrijfsprocessen te stroomlijnen en relaties beter te managen. Medewerkers krijgen meer overzicht en inzicht in de werkzaamheden, zodat zij efficiënter kunnen werken. Zo hebben ze meer tijd om bovengenoemde ambitie van Fonds Gehandicaptensport te helpen realiseren.

Ilionx stelt een systeem te willen implementeren die een match kan maken tussen sporter en sportorganisatie. Als Salesforce-implementatiepartner ondersteunt ilionx Fonds Gehandicaptensport bij het inzichtelijk maken van werkprocessen en het inrichten van systemen. Verder ontstaan er volgens beide organisaties nieuwe mogelijkheden voor het platform Uniek Sporten, waarmee het Fonds gehandicapten concreet helpt om te kunnen sporten. Het wordt via het platform bijvoorbeeld mogelijk om de doelgroep te matchen aan een sportmaatje.

Ondersteunen ambitie

Het Salesforce-project is de eerste stap in de maatschappelijke samenwerking. Ilionx gaat Fonds Gehandicaptensport voor een aantal jaar sponsoren. De IT-dienstverlener wil zo maatschappelijk impact maken en streeft naar een wereld waarin sport voor iedereen mogelijk is. ilionx ondersteunt Fonds Gehandicaptensport met kennis en capaciteit. Op deze manier zet de sportorganisatie stappen op het gebied van digitalisering en automatisering.

Monica van Harn, manager strategie en bestedingen bij Fonds Gehandicaptensport en Emiel Hartog, salesdirector Salesforce Design Lab bij ilionx, stellen veel van de samenwerking te verwachten. “Salesforce is een state-of-the-art systeem dat ons in staat stelt om toegankelijker met onze stakeholders om te gaan en bedrijfsprocessen te optimaliseren”, aldus Van Harn. Hartog voegt hieraan blij te zijn om de eerste concrete stappen voor de samenwerking vanuit hetSalesforce Design Lab te zetten.

Groei in zorgsector

De zorgsector is voor ilionx een belangrijke sector. In 2019 nam de IT-aanbieder branchegenoot ICTZ over, dat ICT-diensten aan zorginstellingen. De gecombineerde organisatie kon een breder pallet aan producten en diensten bieden op gebieden zoals business intelligence, zorgplatformen en elektronische patiëntendossiers.

In 2020 werkte de IT-aanbieder samen met het Isala ziekenhuis (Zwolle, Meppel) aan een coronadashboard dat snel inzichtelijk moest maken welke bedden- en IC-capaciteit er nog was versus het aantal coronapatiënten dat binnenkwam. Ook op grotere schaal werkte de onderneming datzelfde jaar mee aan een smart dashboard om landelijk corona0uitbraken sneller te kunnen voorspellen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
slokdarmkanker
Slokdarmkanker beter herkennen dankzij AI  
Een medewerker van het prijswinnende Virtueel Zorgcentrum praat met een patiënt (Foto: Rijnstate).
Virtueel Zorgcentrum wint ‘de Maas implementatieprijs’
Breuk
Nieuwe app voor thuismonitoring eenvoudige letsels
Pupillometrie
Smartphone accessoire voor pupillometrie
Volg jij ons al?