Search
Close this search box.
Search

Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis

Op 28 februari is na acht succesvolle rondes van de regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching een speciale ronde geopend. De nieuwe regeling Ouderen Thuis wil bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Voor ouderen wordt het met deze innovaties mogelijk om langer zelfstandig thuis te wonen. Degenen wiens organisatie hiermee geholpen zou kunnen worden, kunnen daartoe nu een aanvraag indienen.

Een externe implementatie- en opschalingscoach kan met deze subsidie worden ingehuurd. Deze coach zal vervolgens zorgdragen voor het adviseren en begeleiden van implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. Voor deze ronde is er één miljoen euro beschikbaar gesteld, en maximaal € 10.000,- (inclusief BTW) per aanvrager met een maximale looptijd van zes maanden.

Veranderingen in Ouderen Thuis

Ten opzichte van eerdere rondes is er het e.e.a. veranderd, zo wordt er met deze ronde specifiek gericht op de doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Deze regeling is in het leven geroepen om bij te dragen aan een betere, snellere en duurzamere implementatie en opschaling van zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen.

Het ministerie van VWS startte in 2018 met het programma ‘Langer Thuis’. Dat programma heeft als doel ouderen in hun eigen omgeving zelfstandig oud kunnen worden met een goede kwaliteit van leven.

In deze ronde mogen aanvragers maximaal één aanvraag doen. Vervolgens zal dan alleen de eerst ingediende aanvraag in behandeling worden genomen. Met uitzondering van de wijkverpleging, aanbieders die daarin werkzaam zijn mogen in deze ronde maximaal drie aanvragen indienen.

WOZO

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen. Daarnaast draagt het bij aan ondersteuning waarbij ouderen zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. Hiermee wordt er voor gezorgd dat ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd kan worden. De regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is een van de instrumenten die WOZO mogelijk maakt.

Aanvraag indienen

Aanvragen kunnen tot uiterlijk maandag 3 april om 14.00 uur hier ingediend worden. Wie een aanvragen wil indienen, heeft daartoe een account nodig van het systeem MijnZonMw. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

De oproep kan voortijdig sluiten wanneer het budget voor de uiterste deadline bereikt is. Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden in de subsidieoproep. Wie vragen heeft of bijvoorbeeld wil weten of men in aanmerking komt, kan op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur telefonisch contact opnemen via 070-3495004 of mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.

ROS WEB

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?