Search
Close this search box.
Search

Info van Registratie aan de bron overgezet naar Amigo!

Het Citrienfondsprogramma Registratie aan de bron eindigt formeel eind april 2022. Vanaf half april zijn good practices en tools omtrent het optimaal en eenduidig registreren van zorginfo te vinden op op het kennisplatform Amigo! van Nictiz.

Het streven van de Registratie aan de bron is ‘eenheid van taal’. Het gaat om het eenduidig registreren opdat de juiste gegevens snel boven tafel komen en herbruikbaar zijn. Dit levert winst op voor zorgmedewerkers, organisaties én patiënten. Hoewel het programma eind april stopt blijft alle opgedane kennis beschikbaar op het kennisplatform Amigo! op Nictiz.

Landelijk kennisplatform & optimale registratie

Met Amigo! bundelt Nictiz kennis en ervaringen uit het veld. Het kennisplatform ondersteunt zorgaanbieders op een laagdrempelige manier te om digitale informatie-uitwisseling te realiseren. Het doel is om dit kennisplatform uit te bouwen tot een landelijk platform voor de hele zorgsector.  Voor Registratie aan de bron is dit kennisplatform zodoende de aangewezen plek om een groot deel van haar kennis, tools, good practices en praktijkverhalen te borgen en door te ontwikkelen. Zodra de kennis en tools op Amigo! staan, laat Registratie aan de bron dit weten via hun nieuwsbrief en LinkedIn.

Leidraad EPD-tevredenheidsonderzoek

Het terugdringen van administratieve druk is een veelbesproken thema onder zorgprofessionals. Om dit te bereiken is het optimaliseren van het EPD een belangrijk doel. Het onderwerp staat zelfs in de top 3 van medisch specialisten en aio’s, waar het gaat om het verminderen van registratielast. Terugkoppeling van gebruikers is daarbij essentieel.

Registratie aan de bron’ heeft net voor het officiële afscheid nog een leidraad voor EPD-tevredenheidsonderzoek opgesteld. Deze ruggensteun helpt ziekenhuizen die willen weten hoe hun medewerkers het EPD ervaren.Door te analyseren waar het beter kan, kunnen stappen worden gezet naar een hogere kwaliteit van het EPD en de registratie.

Nathalie Kaiser, Informatiemanager Erasmus MC, vindt de leidraad belangrijk. ‘Goede kwaliteit van het registratieproces hangt mede af van tevredenheid van gebruikers met hun epd. Die kan dus worden verbeterd.  Meet de epd-tevredenheid in eigen huis en benut de resultaten om het epd-gebruik te verbeteren. De medewerkers werken prettiger met het epd en de registratie verbetert.’ 

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
dispenser
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
diabetestools
Digitale diabetestools bieden te weinig klinische voordelen
Volg jij ons al?