Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Innovatieplaats Cure van start

Deze woensdag ook: Fitbit toch niet in 10 seconden te hacken – Om te delen, gebruik #eHealth en #icthealth

Innovatieplaats Cure van start

Vandaag organiseert het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de actiedag Merkbaar minder regeldruk, waarop onder andere de Innovatieplaats Cure gelanceerd wordt. Die biedt ruimte om te experimenteren aan vijftien zorgaanbieders in de cure om regelarm te werken. Eerder is er via het Experiment Regelarme instellingen (ERAI) in de langdurige zorg ruimte gemaakt om onnodige administratieve handelingen weg te halen. Bij de start van de Innovatieplaats Cure kijken de deelnemers aan de dag terug: Wat zijn de belangrijkste lessen van de experimenten uit ERAI voor de cure?

Bovendien worden deelnemers uitgenodigd mee te denken: “Heeft u een idee voor een experiment binnen de Innovatieplaats Cure? Bespreek het met collega-deelnemers en krijg direct feedback zodat u met waardevolle tips naar huis kunt.” Het evenement vindt plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort.

Fitbit toch niet in tien seconden te hacken

Gizmodo rapporteerde vorige week dat het mogelijk is om binnen tien seconden een fitbit te hacken. Het zou dan mogelijk zijn om op afstand malware te uploaden. Een onderzoeker van Fortinet, Axelle Apvrille presenteerde zijn bevindingen op de hack.lu conferentie. “Het lijkt geen probleem dat er malware in je wearable zit – tot je hem weer aan je computer koppelt,”aldus Apvrille.

Vanzelfsprekend heeft Fitbit gereageerd. “De berichten kloppen niet, we werken vaak samen met Axelle Appvrille. Sterker nog hij heeft ons bevestigd dat het alleen maar om een theoretisch scenario gaat.” Voorlopig hoeft u uw Fitbit dus niet in aluminiumfolie te wikkelen als u een rondje gaat rennen. Het spreekt vanzelf dat Fitbit op basis van het scenario aan de slag gaat om hun wearables nog veiliger te maken. Weet u tóch een manier om de Fitbit te hacken? Meld dit dan netjes bij de securityafdeling van Fitbit.

Tip: Morgen verschijnt het nieuwe nummer van ICT&health, met daarin onder andere een artikel over ethische hackers bij KPN.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen