Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Inschrijving bijwonen finale Health Pitch Event nu geopend

Het Health Pitch Event is er speciaal voor startende ondernemers in de zorgsector. Zij met een zorgidee wat nog niet op de markt is, krijgen met de wedstrijd een kans hun idee te presenteren aan een expertpanel. De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van 3.500 euro en krijgt een half jaar lang gratis beschikking over een flexwerkplek in de Incubator van Health Innovation Campus. De inschrijving voor het bijwonen van de finale is nu geopend.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De finale van het Health Pitch Event vindt plaats tijdens de Dutch Technology Week (DTW). De week gaat van start op 15 mei, in het Klokgebouw te Eindhoven. Er staan drie maatschappelijke thema’s centraal: Health, Energy en Mobility. De Health Pitch Event sluit hier direct op aan. Tijdens de finale presenteren de drie beste innovators hun idee aan een expertpanel én publiek. Hiervoor aanmelden kan tot 12 mei per e-mail.

Pitch van tien minuten

Op dinsdag 16 mei zal er nog een voorronde plaatsvinden. Hiervoor zijn acht innovators geselecteerd. Tijdens deze voorronde presenteren de gekozen innovators hun zorgidee aan een expertpanel, bestaande uit clinici, wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven. Na de pitch van tien minuten krijgen de experts een half uur de tijd om vragen te stellen. Hierna kiest het panel drie innovators uit voor de finale op vrijdag 19 mei.

De gekozen aanmeldingen zijn divers. Zo is er reanimatieonderwijs via Virtual Reality, een behandeling voor het sneller genezen van wonden en een product om thuis lichttherapie aan baby’s te geven.

Geldprijs en werkplek

De drie finalisten pitchen op 19 mei hun zorgidee aan een expertpanel en publiek. Het expertpanel, publiek en de buitenwereld hebben vervolgens de mogelijkheid online te stemmen op de kandidaat van hun keuze. Degene met de meeste stemmen wint het Health Pitch Event. De winnaar krijgt een geldprijs ter waarde van 3.500 euro en een half jaar lang gratis beschikking over een flexwerkplek in de Incubator van Health Innovation Campus. De geldprijs is beschikbaar gesteld door de Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Bright Move.

De finale vindt plaats in het Atelier van de Health Innovation Campus van Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Anne Bruinvels is dagvoorzitter en zal de finale om 14.00 openen met een korte inhoudelijke lezing. Na afloop van de finale is er om 16.00 een netwerkborrel.

Het Health Pitch Event is een initiatief van Health Innovation Campus, Máxima Medisch Centrum, Slimmer Leven 2020 en Brainport Development en wordt mede mogelijk gemaakt door Bright Move, TU Eindhoven, Fontys Hogescholen en Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen