Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 januari 2017
Artikel delen

Is dat een telefoon die je gezicht geneest?

Samsung’s C Lab afdeling heeft een product ontwikkeld dat de huid van het gezicht analyseert en controleert op hydratatie, roodheid en melanine. Het maakt gebruik van een combinatie van lichttherapie en pleisters om te proberen de problemen die de huid op het moment van controle heeft, vast te stellen en op te lossen.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De S Skin is één van vele producten die van Samsung’s C Lab afdeling komen. Het bedrijf probeert met deze afdeling nieuwe potentiële markten te vinden en hun medewerkers creativiteit te stimuleren. Samsung heeft al eerder enkele succesvolle health gadgets op de markt gebracht, die te zien waren tijdens CES 2016. Daaronder een riem die je om kunt doen en die onder meer het gewicht en de omvang van en gebruiker meet.

Pleisters ter verbetering

De S Skin beoordeelt de huid door een combinatie van camera’s, lichtsensoren en geleidingssensoren. De lichtsensoren analyseren de huid. Twee metalen contacten meten de geleiding van de huid om het vochtgehalte te bepalen. Als het device eenmaal ziet wat het probleem met de huid is op het meetmoment, biedt het via een smartphone-app een verzorgingsmethode aan. Deels worden die methoden door Samsung zelf geleverd.

Het product is op dit moment nog in de conceptfase. Wanneer de S Skin op de markt wordt gebracht, wordt het vergezeld door pleisters die micro-naalden bevatten. Deze pleisters bevatten voedingsstoffen om de huid direct te kunnen verbeteren. Deze e-pleisters veranderen van kleur, zodat duidelijk te zien is of ze juist zijn aangebracht. De ingrediënten die de pleisters bevatten zijn gelijkwaardig aan wat normaal in huidverzorgingsproducten zit, zoals collageen. Er is wel meer dan één behandeling nodig om resultaat te zien.

###S skin###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen