Is dat een telefoon die je gezicht geneest?

Samsung's C Lab afdeling heeft een product ontwikkeld dat de huid van het gezicht analyseert en controleert op hydratatie, roodheid en melanine. Het maakt gebruik van een combinatie van lichttherapie en pleisters om te proberen de problemen die de huid op het moment van controle heeft, vast te stellen en op te lossen.

De S Skin is één van vele producten die van Samsung’s C Lab afdeling komen. Het bedrijf probeert met deze afdeling nieuwe potentiële markten te vinden en hun medewerkers creativiteit te stimuleren. Samsung heeft al eerder enkele succesvolle health gadgets op de markt gebracht, die te zien waren tijdens CES 2016. Daaronder een riem die je om kunt doen en die onder meer het gewicht en de omvang van en gebruiker meet.

Pleisters ter verbetering

De S Skin beoordeelt de huid door een combinatie van camera’s, lichtsensoren en geleidingssensoren. De lichtsensoren analyseren de huid. Twee metalen contacten meten de geleiding van de huid om het vochtgehalte te bepalen. Als het device eenmaal ziet wat het probleem met de huid is op het meetmoment, biedt het via een smartphone-app een verzorgingsmethode aan. Deels worden die methoden door Samsung zelf geleverd.

Het product is op dit moment nog in de conceptfase. Wanneer de S Skin op de markt wordt gebracht, wordt het vergezeld door pleisters die micro-naalden bevatten. Deze pleisters bevatten voedingsstoffen om de huid direct te kunnen verbeteren. Deze e-pleisters veranderen van kleur, zodat duidelijk te zien is of ze juist zijn aangebracht. De ingrediënten die de pleisters bevatten zijn gelijkwaardig aan wat normaal in huidverzorgingsproducten zit, zoals collageen. Er is wel meer dan één behandeling nodig om resultaat te zien.

###S skin###

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?