Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

IT moet bevolkingsonderzoek borstkanker optimaliseren

Sectra en RAM-Infotechnology gaan samen ICT-diensten leveren voor het Nationale Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Dat maken de twee partijen bekend. De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) heeft namens de vijf Nederlandse screeningorganisaties de opdracht voor het optimaliseren van de screening op borstkanker gegund aan Sectra (hoofdaannemer en internationale leverancier van medische beeldverwerkingssoftware) en RAM-Infotechnology.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Behouden van vooraanstaande positie in bevolkingsonderzoek

Nederland is koploper op het gebied van bevolkingsonderzoeken. De nieuwe oplossing van de twee aanbieders moet er voor zorgen dat de FSB de vooraanstaande positie voor borstkanker screening blijft behouden. De omvang en complexiteit van het zorg ICT-project maakt het tot een zeer bijzondere opdracht, stelt Peter Zwambach, Zorg Adviseur RAM Infotechnology.

Sectra en RAM Infotechnology bieden de oplossing voor de 58 mobiele onderzoekslaboratoria die in heel Nederland op meer dan 1.000 plekken worden gebruikt voor het uitvoeren van borstonderzoek. Jaarlijks nemen 1.167 miljoen vrouwen tussen de leeftijd van 50 en 75 deel aan het nationaal brede screeningsprogramma.

Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt om eerder te ontdekken of iemand borstkanker heeft. Vroegtijdige opsporing van borstkanker vergroot de kans dat een behandeling succes heeft.

Implementatieproject loopt tot 2021

De implementatie omvat een migratie van meer dan 7 miljoen eerdere mammografie onderzoeken en een geleidelijke installatie van de 58 mobiele onderzoekslaboratoria. Het implementatieproject loopt van 2018 tot begin 2021.  Sectra is binnen deze samenwerking verantwoordelijk voor de levering en het beheer van de beeldverwerkingssoftware. RAM-Infotechnology levert en beheert de infrastructuur voor transport, opslag en verwerking van de beelden.

ICT&health Conferentie 2018
Op vrijdag 26 januari 2018 sluit de e-healthweek af met de ICT&health conferentie. Het is de kick-of van het nieuwe jaar en het moment voor duiding waarbij de implementatie en het gebruik van technologische ontwikkelingen en zorginnovaties centraal staan. Wilt u verzekerd zijn van een gratis entree ticket? Meld u zich dan hier snel aan.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen