Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

IVY-app wint Patient Innovation Award 2019

Vitaliteitsproject IVY is onlangs uitgeroepen tot winnaar van de Patient Innovation Award 2019. Veel borstkankerpatiënten ontwikkelen tijdens hun behandeltraject een laag zelfbeeld en vermoeidheid. Met de IVY-app – een gezamenlijk project van ZGT en Universiteit Twente – wordt het zelfbeeld op het vlak van vitaliteit vroegtijdig positief beïnvloed. De app kreeg van het publiek en de vakjury de meeste stemmen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De IVY-app is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Universiteit Twente, Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ZGT. Vanuit het TechMed Centre en de vakgroep Psychology, Health & Technology, werkten Roos Wolbers, gezondheidspsycholoog en junior onderzoeker, en universitair hoofddocenten Christina Bode en Marcel Pieterse aan de app. 

Met het prijzengeld kan de app verder worden doorontwikkeld waardoor de patiënt in haar behandeltraject meer in haar kracht kan worden gezet, zegt projectleider van het IVY-project en internist-oncoloog van ZGT Ester Siemerink.

‘Behandeling beter doorstaan’

“Ik geloof echt dat ons product van toegevoegde waarde is om je brein vitaler te houden. Daardoor kun je een behandeling beter doorstaan en je rol in de maatschappij behouden. En daarbij is het voor ons als hele projectgroep een mooie beloning van een vruchtbare samenwerking tussen drie partijen”, aldus Siemerink.

Om vermoeidheidsklachten bij bortskankerpatiënten te voorkomen, heeft Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in samenwerking met Universiteit Twente (UT) de IVY-app ontwikkeld. Met deze app streven ze ernaar het brein van patiënten te trainen om zich vitaler te blijven voelen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen