IVY-app wint Patient Innovation Award 2019

8 oktober 2019
Borstkanker
Innovatie
Nieuws

De IVY-app is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Universiteit Twente, Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ZGT. Vanuit het TechMed Centre en de vakgroep Psychology, Health & Technology, werkten Roos Wolbers, gezondheidspsycholoog en junior onderzoeker, en universitair hoofddocenten Christina Bode en Marcel Pieterse aan de app. 

Met het prijzengeld kan de app verder worden doorontwikkeld waardoor de patiënt in haar behandeltraject meer in haar kracht kan worden gezet, zegt projectleider van het IVY-project en internist-oncoloog van ZGT Ester Siemerink.

'Behandeling beter doorstaan'

“Ik geloof echt dat ons product van toegevoegde waarde is om je brein vitaler te houden. Daardoor kun je een behandeling beter doorstaan en je rol in de maatschappij behouden. En daarbij is het voor ons als hele projectgroep een mooie beloning van een vruchtbare samenwerking tussen drie partijen", aldus Siemerink.

https://www.youtube.com/watch?v=VDtkF00mvxk
Om vermoeidheidsklachten bij bortskankerpatiënten te voorkomen, heeft Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in samenwerking met Universiteit Twente (UT) de IVY-app ontwikkeld. Met deze app streven ze ernaar het brein van patiënten te trainen om zich vitaler te blijven voelen.