Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
31 januari 2016
Artikel delen

Jaarbeurs Utrecht en ICT&health bundelen krachten

Jaarbeurs Utrecht en ICT&health, realiseren tijdens Zorg & ICT het ICT&health Experience.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De gebruiker aan zet

Wanneer het gaat over digitale zorginnovatie dan gaat het vaak over producten. Uit talloze praktijkervaringen en onderzoeken, weten we inmiddels dat alleen deze nieuwe producten onvoldoende zijn om mensen aan te zetten tot ander gedrag en het dagelijks gebruik hiervan. Het is dus zaak dus om naast aandacht voor technologie en innovatie ook expliciet aandacht te vragen voor de implementatie, het gebruik en de gebruikers. Kortom de patiënt, cliënt en zorgverlener, ofwel de gebruiker is aan zet.

ICT&health Experience

Op het ICT&health Experience paviljoen en in het theaterprogramma is er uiteraard veel aandacht voor dit thema. We werken hierbij nauw samen met onder andere het REshape Center van het Radboudumc. Tijdens de ICT&health Experience wordt u aan de hand van de Patient Journey meegenomen naar de Zorg van de toekomst.

Op het 100m2 ICT&health paviljoen tonen wij verschillende zorginnovaties. U kunt ze ook daadwerkelijk ervaren. De aanwezige deskundigen staan u over de diverse digitale Zorginnovaties graag te woord. De locaties die bij deze Journey centraal staan, zijn respectievelijk de patiëntenkamer, de OK en de thuissituatie.

Theater

ICT&health verzorgt elke middag vanaf 13:00 uur een interessant programma. Dit vindt plaats in Theater 1, direct naast het ICT&health Experience paviljoen. Hier zijn presentaties te zien van leden van de ICT&health redactieraad, de overheid,  patiënten en hoogleraren.

De onderwerpen zijn divers, maar de rode draad is in ieder geval het duurzamer, efficiënter en effectiever maken van de zorg door middel van technologie, Innovaties, delen van kennis en kunde, inzichtelijk maken van de diverse kansen, de valkuilen én de oplossingen.

""

De ICT&health Experience vindt plaats tijdens de Zorg & ICT van 5 t/m 7 april 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. Het centrale thema is ‘De gebruiker aan zet’. Wij heten u van harte welkom! Houd voor meer informatie de agenda op deze website en/of de site van Zorg & ICT in de gaten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen