Search
Close this search box.
Search

Jaarbeurs Utrecht en ICT&health bundelen krachten

Jaarbeurs Utrecht en ICT&health, realiseren tijdens Zorg & ICT het ICT&health Experience.

De gebruiker aan zet

Wanneer het gaat over digitale zorginnovatie dan gaat het vaak over producten. Uit talloze praktijkervaringen en onderzoeken, weten we inmiddels dat alleen deze nieuwe producten onvoldoende zijn om mensen aan te zetten tot ander gedrag en het dagelijks gebruik hiervan. Het is dus zaak dus om naast aandacht voor technologie en innovatie ook expliciet aandacht te vragen voor de implementatie, het gebruik en de gebruikers. Kortom de patiënt, cliënt en zorgverlener, ofwel de gebruiker is aan zet.

ICT&health Experience

Op het ICT&health Experience paviljoen en in het theaterprogramma is er uiteraard veel aandacht voor dit thema. We werken hierbij nauw samen met onder andere het REshape Center van het Radboudumc. Tijdens de ICT&health Experience wordt u aan de hand van de Patient Journey meegenomen naar de Zorg van de toekomst.

Op het 100m2 ICT&health paviljoen tonen wij verschillende zorginnovaties. U kunt ze ook daadwerkelijk ervaren. De aanwezige deskundigen staan u over de diverse digitale Zorginnovaties graag te woord. De locaties die bij deze Journey centraal staan, zijn respectievelijk de patiëntenkamer, de OK en de thuissituatie.

Theater

ICT&health verzorgt elke middag vanaf 13:00 uur een interessant programma. Dit vindt plaats in Theater 1, direct naast het ICT&health Experience paviljoen. Hier zijn presentaties te zien van leden van de ICT&health redactieraad, de overheid,  patiënten en hoogleraren.

De onderwerpen zijn divers, maar de rode draad is in ieder geval het duurzamer, efficiënter en effectiever maken van de zorg door middel van technologie, Innovaties, delen van kennis en kunde, inzichtelijk maken van de diverse kansen, de valkuilen én de oplossingen.

""

De ICT&health Experience vindt plaats tijdens de Zorg & ICT van 5 t/m 7 april 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. Het centrale thema is ‘De gebruiker aan zet’. Wij heten u van harte welkom! Houd voor meer informatie de agenda op deze website en/of de site van Zorg & ICT in de gaten.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?