Jouw Omgeving finalist Europese eHealth-competitie

Jouw Omgeving is als een van acht bedrijven door naar de finale van de Europese eHealth-competitie. De winnaar zal 9 juni in Amsterdam tijdens de HIMSS eHealth week, het grootste eHealth evenement van Europa, bekend worden gemaakt. De Europese eHealth competitie en eHealth week worden jaarlijks georganiseerd in het land dat voorzitter is van de Europese Unie.

Jouw Omgeving is een ehealth-platform voor blended online hulpverlening. Het is toegankelijk voor en afgestemd op de cliënt, zijn omgeving en de betrokken hulpverleners. Jouw omgeving kwam tot stand in samenwerking met Reik, Ambiq, en het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie waarin Accare, De Bascule, De Jutters, Yulius, Triversum, Karakter en Curium samenwerken.

Jouw Omgeving biedt gebruikers onder meer een dashboard met alle belangrijke functies, een behandel- en werkplan, een dagboek en diverse online hulpmiddelen waaronder een sociale netwerkkaart. Ook kunnen gebruikers onderling op een veilige manier berichten versturen.

Veel aandacht

Het programma werd in de zomer van 2011 in gebruik genomen waarna Jouw Omgeving landelijk veel aandacht kreeg, onder meer van Jeugd GGZ, dat een half miljoen euro in het platform investeerde. Vorig jaar werd Jouw Omgeving nog door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport betiteld als ‘ambitieus en inspirerend blended care platform’.

Jouw Omgeving is dus nu in de Europese competitie als finalist opgenomen in de categorie “Champions”, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. Specifieke criteria waar tijdens de selectie op wordt gelet, zijn het innovatieve karakter van de oplossing, de implementatie bij eindgebruikers, en de impact op korte termijn en meerdere vlakken zoals (patiënten, professionals, economisch).

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?