Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
23 juni 2016
Artikel delen

Jouw Omgeving sluit samenwerking voor power coaching ADHD

Jouw Omgeving, van Gorcum en de Yulius Academie zijn een nieuwe samenwerking gestart rondom PowerCoaching, een methodiek voor coaching van jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ADHD. De betrokken partijen werken al langer samen, maar het zou nu gaan om een nieuw initiatief.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Uitgeverij van Gorcum geeft de methodiek uit in zowel een theorieboek als een werkboek voor de client en organiseert Masterclasses. Deze zijn nu beiden beschikbaar. Jouw Omgeving zal in de aankomende periode een e-Learning voor de hulpverleners ontwikkelen en het werkboek voor de client gaan digitaliseren.

Beroep doen op sterke kanten ADHD’er

PowerCoaching richt zich op een brede verscheidenheid aan ADHD gerelateerde problematiek in de thuis- en schoolsituatie en in de vrije tijd. Er wordt een beroep gedaan op de sterke kanten en interesses van jongeren met ADHD en er wordt gebruik gemaakt van filmpjes om de thema’s te introduceren. De thema’s die aan bod komen zijn Psycho-educatie, Plannen & Organiseren, School & Studie, Zelfbeeld, Emotieregulatie, Relaties, Risico’s & Controle en Leefstijl.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen