Search
Close this search box.
Search

Jouw Omgeving sluit samenwerking voor power coaching ADHD

Jouw Omgeving, van Gorcum en de Yulius Academie zijn een nieuwe samenwerking gestart rondom PowerCoaching, een methodiek voor coaching van jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ADHD. De betrokken partijen werken al langer samen, maar het zou nu gaan om een nieuw initiatief.

Uitgeverij van Gorcum geeft de methodiek uit in zowel een theorieboek als een werkboek voor de client en organiseert Masterclasses. Deze zijn nu beiden beschikbaar. Jouw Omgeving zal in de aankomende periode een e-Learning voor de hulpverleners ontwikkelen en het werkboek voor de client gaan digitaliseren.

Beroep doen op sterke kanten ADHD’er

PowerCoaching richt zich op een brede verscheidenheid aan ADHD gerelateerde problematiek in de thuis- en schoolsituatie en in de vrije tijd. Er wordt een beroep gedaan op de sterke kanten en interesses van jongeren met ADHD en er wordt gebruik gemaakt van filmpjes om de thema’s te introduceren. De thema’s die aan bod komen zijn Psycho-educatie, Plannen & Organiseren, School & Studie, Zelfbeeld, Emotieregulatie, Relaties, Risico’s & Controle en Leefstijl.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Volg jij ons al?