Jozua van Duuren bedenkt innovatieve ict-zorg-oplossingen

6 juni 2024
Innovatie
Nieuws

In het UMC Utrecht werken meer dan 2.500 verpleegkundigen. Elke dag worden ze geconfronteerd met uitdagingen en leveren ze topprestaties. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Zorg worden daarom drie verpleegkundigen uitgeroepen tot verpleegkundige van het jaar in de categorieën onderzoek, onderwijs en zorg. Verpleegkundige IC Neonatologie Jozua van Duuren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd vanwege de innovatieve ICT-zorgoplossingen die hij zoekt, bedenkt en implementeert uitgeroepen tot Verpleegkundige van het jaar 2024 in de categorie zorg.

Jozua van Duuren (50) is al ruim 15 jaar werkzaam als verpleegkundige op de Neonatale Intensive Care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Volgens de Verpleegkundige Adviesraad, die tijdens de Dag van de Zorg de prijs aan hem uitreikte, is hij een zeer gemotiveerde collega die alle prematuren op een voetstuk zet. “Hij zoekt, bedenkt en vindt innovatieve ICT-zorgoplossingen en weet deze ook door te voeren op de afdeling.”

Zelf zegt hij op de site van het UMCU: “Al mijn collega’s werken hard aan de zorg voor kinderen. Ik doe er toevallig iets extra’s bij en ben daarom uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2024. Maar we zijn met z’n allen de beste, een topteam. Dit maakt het werk als verpleegkundige ook zo leuk.”

Infuusletsel voorkomen bij pasgeboren baby’s

Vorige maand implementeerde hij infuusmonitoren op de Neonatale IC om infuuswonden bij de pas- en te vroeg geboren baby’s op zijn afdeling tegen te gaan. Baby’s in het ziekenhuis hebben vaak een infuus nodig, maar ze kunnen niet aangeven wanneer het infuus niet goed zit. Een infuusmonitor is een speciaal apparaatje om het infuus van baby’s met behulp van infrarood licht in de gaten te houden. Als er iets mis is, wordt dat door dit apparaatje al in een heel vroeg stadium gesignaleerd.

Jozua startte zelf een actie met hulp van stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en haalde zo bijna 200.000 euro op om dit project ten uitvoer te brengen. “Als ik een innovatie zie, ga ik ook door om die geïmplementeerd te krijgen. Dat maakt de projecten die ik doe ook zo leuk: dat ik nieuwe mensen ontmoet en ook met mensen kan sparren.”

Dagboek-app

Jozua is ook de bedenker van een app waarmee met minimale inspanning een dagboekje van patiënten gemaakt kan worden voor de ouders. Bij ieder kind ligt een papieren dagboekje waar onder andere veel apparatuurtechnische zaken in staan. Dat proces is nu via een app geautomatiseerd. De app kan het boekje ook naar een andere taal vertalen.

Jozua: “De start van zo’n boekje is een enorme klus, maar dat is nu veel makkelijker geworden. Met een druk op de knop wordt het papieren dagboekje geprint. Daarna kunnen ouders er ook in schrijven.” Het mooie van een papieren schriftje is dat het blijft: kinderen kunnen het later nog steeds inkijken. Een app waarin informatie wordt bijgehouden om ouders op de hoogte te houden, verdwijnt meestal weer als de licentie verloopt. “Dankzij de tijd die ik dit jaar vanuit het Innovatielab van het UMC Utrecht heb gekregen, heb ik ook ruimte om iets extra’s voor kinderen te doen.”

Powerapps

Op dit moment is Jozua alweer bezig met een nieuw project, namelijk het gebruik van Powerapps, een Microsoft-toepassing die in het UMC Utrecht nog in de kinderschoenen staat. Het idee is om een registratietool te ontwikkelen om makkelijk overuren te registeren, ziekmeldingen door te geven of je rooster in te zien. Jozua: “Je krijgt updates van je registraties en welke acties je nog moet ondernemen. Dit project leidde zelfs tot een onverwachte samenwerking met de Rabobank, waar ze al langer met Powerapps werken. Dat zijn leuke dingen.”

“ICT is leuk, maar acute zorg nog veel leuker”, sluit Jozua af. Daarom houdt hij ook bezig met de infuuswerkgroep en de reanimatiewerkgroep en geeft hij scenariotrainingen om voorvallen op de afdeling na te spelen met een groep collega’s en ervan te leren. Hij ziet eigenlijk maar één nadeel aan zijn baan: de onregelmatigheid van de nachtdiensten. “Dat hakt er wel in, nu ik ouder word. Daarom ga ik nu na zoveel jaar terug naar 36 uur. Nog steeds fulltime, maar met wat meer ruimte om bijvoorbeeld ook thuis leuke dingen te doen. Mooi toch?”