KNMG roept achterban op gebruik te maken van e-healthweek 2017

21 december 2016
Nieuws

E-Health is inmiddels niet meer weg te denken in veel spreekkamers. De KNMG richt zich bij deze e-health-ontwikkelingen vooral op de juridische, ethische en preventieve aspecten er van. Dat stelt de artsenkoepelorganisatie in aanloop naar de Nederlandse e-healthweek van 21 t/m 27 januari 2017.

De KNMG roept de achterban op om zich tijdens de eHealth Week te laten informeren over de nieuwste ehealth-ontwikkelingen tijdens de eHealth Week. De organisatie stelt dat technologie steeds beter de weg naar de woon- en spreekkamer vindt en  patiënten en artsen de mogelijkheid biedt om online diagnoses te stellen, uitslagen te communiceren en informatie uit te wisselen.

Speerpunten

De KNMG stimuleert samen met andere zorgverleners, patiënten en zorgverzekeraars het gebruik van eHealth. Speerpunten zijn:

  • Bewustwording van de mogelijkheden die eHealth biedt;
  • Uitbreiding van het verantwoord gebruik van eHealth toepassingen en van het structureel en verantwoord inpassen van eHealth in de dagelijkse zorgpraktijk;
  • Verder onderzoek en verdere ontwikkeling op het gebied van eHealth.

De KNMG heeft hier het afgelopen jaar vanuit de eigen focuspunten op ingespeeld zoals met de Medische App Checker, waarmee artsen de betrouwbaarheid van een medische app kunnen checken. Ook de KNMG richtlijn Online arts-patiënt contact en de handreiking Artsen en Social Media geven zorgverleners en zorgorganisaties ondersteuning.

De e-healthweek 2017 wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Partijen waaronder GGD’s, ziekenhuizen, Nictiz,  Patiëntenfederatie Nederland organiseren tijdens deze week activiteiten door heel Nederland. ICT&health organiseert voor iedereen werkzaam in de zorg in het Beatrix Theater de ICT&health Experience.