Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Koning Willem-Alexander opent TechMed Centre UT

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander verricht de officiële opening van het gloednieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente (UT). Dit gebeurt op 29 november 2019, de dag dat de UT haar 58e verjaardag viert, de Dies Natalis. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander krijgt na afloop van de officiële opening een rondleiding door het TechMed Centre.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander geeft samen met vier UT-studenten en met alle aanwezigen in de zaal het officiële startsein van het TechMed Centre. De vier studenten vertegenwoordigen medische technologie, het speerpunt van het TechMed Centre.

Na de afsluiting door Rector Magnificus Thom Palstra krijgt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een rondleiding door het gebouw en gaat hij in gesprek met de ‘bewoners’ (studenten en wetenschappers) van het TechMed Centre. Daarbij demonstreren de bewoners de technisch-medische faciliteiten in het gebouw aan de Koning. Daarbij kan worden gedacht aan experimentele operatiekamers die uitgerust zijn met de nieuwste technologieën, gesimuleerde intensive care’s met full body simulatoren, echolabs en het e-health house.

Onder één dak

Het Technisch Medisch Centrum verbetert de (preventieve) gezondheidszorg met gepersonaliseerde technologische innovaties. De Universiteit Twente brengt in haar TechMed Centrum talentontwikkeling, opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en simulatiecentrum samen onder één dak.

Door op deze manier technologische knowhow te combineren met gedrags-/sociale wetenschappen in het onderzoeks- en educatieprogramma, ontstaat een unieke interactie tussen mens en technologie. Daarbij wordt intensief samengewerkt met een groot netwerk van topklinische ziekenhuizen, UMC’s en het MedTech bedrijfsleven. 

Benoeming dr. Jouke Talsma tot medisch directeur

Het TechMed Centrum benoemde onlangs nog  dr. Jouke Tamsma tot medisch directeur. Tamsma startte op 15 augustus met deze nieuwe functie bij het TechMed Centrum. Daarnaast blijft hij als medisch specialist verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met de aanstelling van Tamsma werd de directie van het TechMed Centrum in Enschede compleet.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen