Search
Close this search box.
Search

Korrelatie zet WhatsApp in voor laagdrempelig contact

Stichting Korrelatie is voortaan voor hulp bij psychische klachten ook bereikbaar via Whatsapp. Dat laat de organisatie weten. Het telefoonnummer is specifiek bedoeld voor WhatsApp-contact met een hulpverlener en kan niet gebeld worden.

De hulpverleners van Korrelatie kunnen ook geen foto’s of spraakberichten openen. Het nummer is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur bereikbaar.  Hoewel Korrelatie anoniem werkt, zien de benaderde hulpverleners wel de WhatsApp-naam en het telefoonnummer van de gebruiker, tenzij het nummer afgeschermd is.

Korrelatie is een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp biedt. Het was al langer mogelijk om te mailen, maar met WhatsApp is er een laagdrempelige mogelijkheid toegevoegd voor hulpvragen.

De chatdienst van Facebook wordt in toenemende mate gebruikt voor laagdrempelig contact tussen onder meer patiënten en artsen. De KNMG raadde vorig jaar het gebruik van WhatsApp om medische gegevens uit te wisselen wel af, omdat ondanks toegevoegde encryptie de IM-dienst niet veilig genoeg zou zijn.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
dispenser
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
diabetestools
Digitale diabetestools bieden te weinig klinische voordelen
Volg jij ons al?