Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Korrelatie zet WhatsApp in voor laagdrempelig contact

Stichting Korrelatie is voortaan voor hulp bij psychische klachten ook bereikbaar via Whatsapp. Dat laat de organisatie weten. Het telefoonnummer is specifiek bedoeld voor WhatsApp-contact met een hulpverlener en kan niet gebeld worden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De hulpverleners van Korrelatie kunnen ook geen foto’s of spraakberichten openen. Het nummer is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur bereikbaar.  Hoewel Korrelatie anoniem werkt, zien de benaderde hulpverleners wel de WhatsApp-naam en het telefoonnummer van de gebruiker, tenzij het nummer afgeschermd is.

Korrelatie is een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp biedt. Het was al langer mogelijk om te mailen, maar met WhatsApp is er een laagdrempelige mogelijkheid toegevoegd voor hulpvragen.

De chatdienst van Facebook wordt in toenemende mate gebruikt voor laagdrempelig contact tussen onder meer patiënten en artsen. De KNMG raadde vorig jaar het gebruik van WhatsApp om medische gegevens uit te wisselen wel af, omdat ondanks toegevoegde encryptie de IM-dienst niet veilig genoeg zou zijn.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen