Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Kort zorgnieuws: JZOJP e-health subsidie; Kwaliteitsbudget; Vitacoach, en meer

Ook deze week ontving de redactie van ICT&health weer een flink aantal persberichten en potentiële nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt om er een apart, volledig artikel van te maken. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in dit wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Deze week in het kort zorgnieuws aandacht voor een nieuwe ZonMw subsidie voor e-health projecten binnen het Regio-impulstraject en de lancering van een speciale website voor inzage in de besteding van het kwaliteitsbudget bij Brabantzorg.

Daarnaast ook aandacht voor het vernieuwde patiëntenportaal van het Tsjongerschans ziekenhuis en de start van de eerste tests met Vitacouch bij de thuiszorg.

Subsidie voor e-health JZOJP projecten

Samenwerkingsverbanden die e-health inzetten binnen een lopend Regio-impulstraject kunnen voor deze projecten nu een speciale subsidie aanvragen bij ZonMw. Hiermee kunnen samenwerkingsverbanden de toepassing van e-health binnen een JZOJP-project verbreden, opschalen en verduurzamen.

De subsidieaanvraag kan tot 20 mei 14.00 uur ingediend worden. Per project kan maximaal €30.000 worden aangevraagd. De looptijd van het project is gelijk aan de looptijd van het Regio-impulstraject.

Elkedagzofijnmogelijk.eu van BrabantZorg

De overheid heeft de afgelopen jaren een speciaal kwaliteitsbudget beschikbaar gesteld voor verpleeghuizen. Dit geld is bedoeld om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren. Bijvoorbeeld oor het aantrekken van nieuwe medewerkers én het ontwikkelen van goed werkgeverschap.

Speciaal hiervoor heeft BrabantZorg de website elkedagzofijnmogelijk.eu in het leven geroepen. Daar is precies te zien hoe het kwaliteitsbudget bij BrabantZorg wordt besteed en hoe daar gewerkt wordt aan ‘Elke dag zo fijn mogelijk’.

Mijntjongerschans vernieuwd

Het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen heeft haar patiëntenportaal vernieuwd. Behalve dat Mijntsjongerschans in een nieuw jasje gestoken is, zijn ook diverse verbeteringen aangebracht die het portaal een stuk gebruiksvriendelijker maken.

  • Het portaal is nu beter te gebruiken op smartphone en tablet
  • Er is een zoekfuctie ingebouwd
  • Door toevoeging van een contrastknop is het portaal beter te gebruiken voor slechtzienden

Vitacoach voor thuiszorg

Steeds meer gezondheidsinstellingen kampen met de uitdagingen van de chronische zorg. Daaronder zijn ook veel thuiszorgorganisaties die allerlei soorten zorg verlenen als wijkverpleging, specialistische zorg, thuisbegeleiding en dagbesteding. Door personeelstekorten, werkdruk en toenemende zorgvraag wordt dit echter steeds lastiger.

Sananet heeft in samenwerking met Vitavanti Healthcare Solutions de ‘Vitacoach’ ontwikkeld. De Vitacoach gaat nu als test bij een thuiszorgorganisatie ingezet worden. Het programma is ontwikkeld met als doel om de zorgvraag duidelijk in beeld te krijgen, sneller te anticiperen bij veranderingen en om de cliënt beter te informeren.

Tot zover het kort digitaal zorgnieuws van deze week. Tips, suggesties of persberichten voor dit zorgnieuws overzicht kunnen per mail gestuurd worden naar redactie@icthealth.nl. Check ook de blogs van onze redactieraad en gastauteurs.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen