Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
2 oktober 2020
Artikel delen

Kort zorgnieuws: Slimmere bloeddrukmeter; Digitale coronacheck, en meer

Wekelijks ontvangt de redactie van ICT&health vele persberichten en nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt voor een volledig nieuwsbericht. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in een wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten in dit overzicht kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Deze week in het kort zorgnieuws onder andere aandacht voor een nog slimmere bloeddrukmeter in het Maasstad Ziekenhuis, de digitale coronacheck voor patiënten die het Medisch Centrum Leeuwarden bezoeken en de Stoptober app.

Slimmere bloeddrukmeter

De verpleegafdelingen van het Maasstad Ziekenhuis hebben een nieuwe stap gezet bij het digitaliseren van de zorg. Zij maken gebruik van slimme bloeddrukmeters van Hillrom Welch Allyn. Die zijn nu zo geprogrammeerd dat de Early Warning Score (EWS) nu ook naar het elektronisch patiëntendossier HiX en het IntelliVue Guardian-systeem van Philips kunnen versturen.

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat verpleegkundigen eerder kunnen zien of een patiënt achteruit gaat. Behalve dat deze nieuwe werkwijze tijdswinst oplevert kan ook eerder gereageerd worden op de veranderende situatie van de patiënt. De nieuwe slimmere bloeddrukmeters worden momenteel uitgerold op de klinische afdelingen. Op termijn is het de bedoeling dat ook de poliklinieken met deze nieuwe bloeddrukmeters gaan werken.

Digitale coronacheck bij MCL

Patiënten en bezoekers van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) kunnen nu ook gebruik maken van een digitale, online, coronacheck. De betreffende vragenlijst kan online thuis ingevuld worden of via de smartphone door het scannen van een van de QR-codes op het parkeerterrein van het ziekenhuis.

Na het invullen van de vragen zijn er twee mogelijkheden:

  • Een groene cirkel met een duimpje omhoog? Dan kunt u het scherm bij de ingang laten zien en mag u doorlopen.
  • Een rode cirkel met stopbord? Neem dan contact op met de betreffende afdeling/polikliniek waar u een afspraak heeft. Bent u al bij het ziekenhuis? Dan geven de medewerkers bij de ingang u verdere instructies.

Het is weer Stoptober

Oktober is al jaren de maand waarin extra aandacht gegeven wordt voor het stoppen met roken. De primaire motivatie om te stoppen moet uiteraard vanuit de roker zelf komen, maar elke hulp is natuurlijk welkom.

De Stoptober app is een dagelijkse steun en toeverlaat voor stoppers, met tips en aanmoedigingen om het vol te houden. Ook geeft de app aan hoeveel geld je al hebt uitgespaard door niet te roken en wat je gezondheidswinst is. De app is hier te downloaden voor iPhone gebruikers. Android gebruikers kunnen hier terecht.

Tot zover het kort digitaal zorgnieuws van deze week. Tips, suggesties of persberichten voor dit zorgnieuws overzicht kunnen per mail gestuurd worden naar [email protected]. Check ook de blogs van onze redactieraad en gastauteurs.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen