Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

KPN werkt samen met Uw Zorg-aanbieder Pharmeon

KPN Ventures, de investeringstak van KPN, verstrekt groeikapitaal aan online zorgbedrijf Pharmeon. Pharmeon verwacht hiermee extra slagkracht om in te spelen op de groeiende vraag naar online communicatie tussen zorgverleners en de consument. Pharmeon gaat ook nauwer samenwerken met KPN Health, de zorg-dochter van KPN.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Pharmeon verwacht om meerdere redenen dat de vraag naar digitale zorg toeneemt. Het bedrijf wijst daarbij onder meer op de groeiende wens van burgers om zorggerelateerde zaken online te regelen – zoals afspraken bij huisartsen of het bestellen van medicatie en hulpmiddelen. Volgens een studie van het CBS en meer recent onderzoek van Multiscope was hier de afgelopen jaar een duidelijke groei in te zien.

Verder krijgen Nederlanders vanaf 1 juli 2020 het recht om online inzage te krijgen in al hun medische gegevens. Minister Bruins (Medische Zorg) heeft afgelopen april een aanpak gepresenteerd om – naar verwachting in 2021 – tot een wettelijk kader voor digitale en standaard gegevensuitwisseling te komen.

Het door Pharmeon ontwikkelde Uw Zorg online platform zou met ruim 800.000 actieve zorgconsumenten één van de grootste digitale platforms in de Nederlandse zorg. Ruim 1.200 (huis)artsen, apotheken en regio’s zijn aangesloten. Zij bieden via Uw Zorg Online onder andere de mogelijkheid online een afspraak te maken, herhaalrecept te bestellen of een medische vraag te stellen.

Uitbouw Uw Zorg-platform

Gideon Kreytz, directeur Pharmeon, wil onder meer via de (financiële) samenwerking met KPN het platform verder uitbouwen: “KPN is een sterke partij met een goed netwerk. Deze samenwerking helpt ons om goed in te kunnen spelen op de sterk toegenomen vraag naar en gewenste uitbreiding van onze service. Het verstevigt onze positie als onafhankelijke online partner voor nu ruim 4.000 praktijken.”

KPN health verwacht met investeringen in en samenwerking met partijen zoals Pharmeon de gewenste ‘wezenlijke bijdrage’ aan de digitale transformatie van de zorg- en gezondheidssector dichterbij te brengen. “Lagere kosten, verbeteren van de toegankelijkheid plus een hoge kwaliteit”, aldus Kees Donkervoort, directeur van KPN Health over deze bijdrage. “Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de zorg en de zorgverleners, maar ook voor het gezond zijn en gezond blijven van alle Nederlanders. Samen met Pharmeon maken we digitale zorg voor steeds meer mensen toegankelijk.”

Groeiende zorg-footprint KPN

KPN heeft de afgelopen jaren via investeringen en samenwerkingsverbanden een groeiende footprint gekregen in de zorgsector, bovenop communicatiediensten binnen het E-Zorg portfolio. Voorbeelden zijn de investering in Sensara, leverancier van sensortechnologie, of mobiele ECG-aanbieder Personal Medsystems, evenals de overname van IT-beheersplatform CAM IT Solutions.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen