Langjarige samenwerking Rijnstate en Siemens Healthineers

Het Rijnstate heeft een partnerovereenkomst gesloten voor een Managed Equipment Service (MES) contract van Siemens Healthineers. De leverancier zal de komende tien jaar de plaatsing, vervanging en het onderhoud van medische apparatuur in het Arnhemse ziekenhuis voor haar rekening nemen. Onder de nieuwe overeenkomst valt ook een intensieve samenwerking omtrent de nieuwbouw in Elst op het gebied van workflow rondom beeldvormende apparatuur.

De samenwerking die Rijnstate met Siemens Healthineers nu overeengekomen zijn, omvat beeldvormende apparatuur voor diagnostiek en behandeling voor cardiologie, radiologie en nucleaire geneeskunde. Daartoe behoren onder andere ook de CT- en MRI-scanners van het ziekenhuis.

Dat geldt overigens niet alleen voor medische apparatuur die door Siemens Healthineers geleverd is, maar ook apparatuur van andere leveranciers, zoals de IQon Spectral CT van Philips die in 2019 in gebruik genomen werd. Specifiek voor het onderhoud van die CT-scanner sluit Siemens een onderhoudscontract af met Philips.

Samenwerking met Siemens

Het ziekenhuis wil voorop (blijven) lopen, ook als het gaat om het realiseren van tastbare vernieuwingen. Dat betekent onder andere dat Rijnstate de zorg prettiger, soepeler en effectiever moet worden. “Het partnership met Siemens Healthineers sluit daar zeer goed bij aan. Rijnstate kiest bij specifieke complexe zorg voor een positie als innovator in de zorg. En voor technische oplossingen die flexibiliteit mogelijk maken en waarmee we bijvoorbeeld met Rijnstate Clinics beter en sneller inspelen op de vraag van de markt. Mede dankzij de expertise en strategische inzichten van Siemens kunnen wij onze patiënten in verschillende segmenten nu en straks de juiste zorg blijven bieden”, vertelt Wim van Harten voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate.

Siemens Healthineers en Rijnstate werken al langere tijd samen. Zo sloten beide partijen in 2018 een overeenkomst voor een innovatief 24-uurs klinisch chemisch laboratorium.

Kees Smaling (Siemens Healthineers), Wim van Harten (Rijnstate) en Bianca van Adrichem, (Siemens Healthineers) bij de ondertekening van het contract (van links naar rechts)

“Investeren in nieuwe technologie en faciliteiten is dé manier om kwaliteit van zorg, patiëntcomfort en veiligheid te verbeteren in een veeleisende omgeving. Het partnership, ons dertiende in Nederland, houdt een adaptieve samenwerking in, waardoor nieuwe technologieën, behandelmethoden of ziektebeelden eenvoudig opgenomen kunnen worden en gemaakte afspraken aangepast aan actuele wensen en behoeften. We zijn trots dat we met Rijnstate op deze manier kunnen samenwerken en gezamenlijk een mooie bijdrage aan goede gezondheidszorg in de regio Arnhem leveren”, aldus Paul Riswick, algemeen directeur bij Siemens Healthineers.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Longrevalidatie thuismeten app
Thuismeten-app helpt bij longrevalidatie
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
Volg jij ons al?