Lea Bouwmeester senior adviseur team e-health bij ECP

Voormalig tweede kamer lid Lea Bouwmeester gaat per 1 juni aan de slag bij het zorgteam van ECP. Zij zal naast haar nieuwe functie als directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie die per 1 juli ingaat, ook activiteiten voor ECP verrichten.

Lea Bouwmeester was tot maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en tien jaar woordvoerder op het gebied van zorg. “Tijdens mijn ‘zorginnovatietour’ heb ik gezien welke kansen e-health biedt om langer gezond te leven en om zelf regie te houden. En ook hoe moeilijk het is om e-health breed toegankelijk te maken. Ik werk graag vanuit ECP mee aan het verder ontwikkelen van e-health, door mensen te verbinden en door samenwerking te stimuleren vanuit het belang van patiënten.”

De zorgsector is één van de sectoren waar de digitalisering ongekende mogelijkheden én uitdagingen biedt. ECP verbindt partijen en smeedt coalities om e-health een stap dichterbij te brengen. In dat kader is ECP ook lid geworden van de Innovation Partner Group van ICT&health. ECP wil e-health voor iedereen toegankelijk maken, met speciale aandacht voor bewustwording onder burgers, patiënten en zorgverleners en voor het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?