Lea Bouwmeester stopt als directeur Nederlandse Diabetesfederatie

22 augustus 2018
Lea-ICTH-WC
eHealth
Nieuws
Het afgelopen jaar heeft Bouwmeester met veel plezier en ambitie leiding gegeven aan het bureau van de NDF, aldus een persbericht van de NDF. ‘Een jaar waarin gezamenlijk (medewerkers, bestuur en mensen binnen en buiten ons veld) hard is gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van leven en zorg voor mensen met diabetes.’

Focus op zorginnovatie, e-health

Lea Bouwmeester stelt met trots terug te kijken op de resultaten die geboekt zijn, maar heeft deze zomer een nieuwe afweging gemaakt. De functie van directeur van de NDF heeft zij steeds gecombineerd met andere activiteiten die zich richten op onderwerpen als zorginnovatie, transformatie, digitale vaardigheden en e-health. Ze geeft er nu de voorkeur aan haar activiteiten de komende tijd vooral in die richting voort te zetten. Bouwmeester is sinds juni 2017 senior adviseur e-health bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Verder is zij voorzitter van de stichting Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ), lid van de raad van advies van het CAK en voorzitter van de redactieraad van ICT&health.

Lid Redactieraad ICT&health

Lea Bouwmeester was tot maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en tien jaar woordvoerder op het gebied van zorg. Zij zag in die tijd naar eigen zeggen dat e-health steeds belangrijker werd als ondersteuning voor om langer gezond te leven en om zelf regie te houden. Dat was voor haar mede een reden om aan te treden als voorzitter van de redactieraad van ICT&health. Zij nam deze functie eind 2017 over van Lucien Engelen (REshape Center). Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe de zorg haar toekomst implementeert? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen en/of de relevante innovaties ervaren? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn na registratie gratis maar nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!