Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
18 juni 2018
Artikel delen

Locaties Woonzorg Flevoland bouwen met glasvezel aan digitaal fundament

Zakelijke glasvezelaanbieder Eurofiber gaat de 12 locaties van Woonzorg Flevoland met elkaar verbinden. De oplevering van het ELAN-netwerk over glasvezel vindt plaats in oktober van dit jaar. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Toenemend gebruik van multimedia en de vraag naar domotica-toepassingen zijn voor Woonzorg Flevoland aanleiding om de digitale infrastructuur een upgrade te geven. Hierbij kiest de zorgorganisatie voor een ELAN-netwerk van Eurofiber.

Volgens bestuursvoorzitter John Bos van Woonzorg Flevoland is een goed (digitaal) fundament de beste basis om de zorgmedewerkers maximaal te kunnen faciliteren en daarnaast verder te kunnen groeien. “Dit is een van de belangrijkste redenen dat wij hebben gekozen voor een nieuwe aanbieder. Woonzorg Flevoland groeit en daarom hebben we een partner nodig voor de digitale infrastructuur die snel nieuwe aansluitingen kan leveren, verbindingen snel kan verhuizen en op elk moment de bandbreedte kan opschalen. Eurofiber biedt ons deze mogelijkheden.”

Geert Heikamp, Functioneel coördinator bij Woonzorg Flevoland stelt dat er een traject van bijna een jaar vooraf is gegaan aan het tekenen van de contracten op 5 juni. “Deze nieuwe infrastructuur is niet iets wat bewoners en medewerkers gelijk zal opvallen, maar is een basis waarop onze diensten vanuit een hogere stabiliteit en betrouwbaarheid verzorgd worden. Dit zal ons als Woonzorg Flevoland nieuwe kansen en mogelijkheden bieden voor de toekomst.

Redundante aanleg

Eurofiber legt het ELAN-netwerk aan, waarbij de vier belangrijkste locaties volledig redundant worden gemaakt: op deze locaties wordt een dubbele glasvezelkabel gelegd. Wouter van Rhoon, Director Commercial Services bij Eurofiber vult aan: “Daarnaast leveren we drie internetverbindingen op drie verschillende locaties. Mocht op één locatie de internetverbinding verbroken worden, dan kan dit via de verbinding van een andere locatie worden overgenomen.”

Woonzorg Flevoland is een zorgorganisatie met een breed aanbod van zorg, diensten en welzijnsactiviteiten. Deze zorg wordt geboden in moderne woonzorglocaties en via thuiszorg.

Eurofiber zeer actief in zorg

Eurofiber laat vaker van zich horen in de zorg. Zo gaat de aanbieder dit jaar de 25 zorglocaties van Amstelring aansluiten op zijn glasvezelinfrastructuur. Zorgorganisatie Amstelring noemde afgelopen februari als reden hiervoor een eigen WAN-infrastructuur op het glasvezelnetwerk nodig te hebben vanwege het toenemend gebruik van multimedia-toepassingen en cloud/SaaS (software-as-a-service) diensten.

Inmiddels zou 85 procent van alle Nederlandse ziekenhuizen en meer dan 50 procent van alle grote zorginstellingen in Nederland zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Bij zorginstellingen worden hiermee ook domotica-toepassingen gefaciliteerd, zoals bijvoorbeeld sensoren die waarnemen of iemand uit bed stapt, lampjes bij de plint die ‘s nachts aan gaan als een cliënt in zijn kamer loopt, geavanceerde zusteroproepsystemen en leefcirkeldomotica. Zorginstellingen hechten veel waarde aan hoogwaardige zorgdomotica-toepassingen en daarvoor is een snelle glasvezelinfrastructuur met hoge beschikbaarheid essentieel.

Downtime geen optie

De digitalisering van samenleving en bedrijfsleven maakt het steeds belangrijker dat medici en zorgteams in de gezondheidszorg 24 uur per dag kunnen beschikken over alle mogelijke data, stelt Eurofiber. Downtime is geen optie in de zorg. Als systemen eruit liggen, komt de continuïteit in gevaar. Glasvezelverbindingen dragen er volgens Eurofiber aan bij dat (virtuele) toepassingen en data altijd snel en veilig beschikbaar zijn – van elektronische patiëntendossiers tot video’s voor online overleg –  in real-time en zonder vertraging.

Wilt u meer weten over de digitalisering van de de zorg, de zinvolle zorginnovaties én de implementatie daarvan? Kom op 22 juni dan naar de ICT&health World Conference. Honderden zorgprofessionals delen hier hun ervaringen en krijgen via de kennissessies inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer nu het nog kan dan hier uw (voor de zorg gratis) entreekaart. (op is echt op).

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen