Search
Close this search box.
Search

LUMC-Campus Den Haag komt met MOOC Population Health Management

Tijdens de vijfde werkconferentie van de LUMC-Campus Den Haag is de Massive Open Online Course (MOOC): ‘Fundamentals of Population Health Management’ gelanceerd. De gratis cursus is de eerste in een serie van 9 e-learnings die allemaal dit jaar verschijnen. De nieuwe MOOC combineert daarom aspecten zoals data-analyse, geïntegreerd zorgaanbod en juiste organisatorische randvoorwaarden.

De aanwezigheid van steeds meer data biedt nieuwe mogelijkheden voor een goede data-analyse op populatieniveau. Met deze informatie kunnen ziekenhuizen, artsen en andere specialisten de grootste gezondheidsrisico’s voor de populatie in beeld brengen. Met die informatie kunnen er vervolgens gerichte interventies worden ontwikkeld voor specifieke doelgroepen. In de MOOC wordt dit proces uitgebreid behandeld.

Academisch niveau MOOC

De Engelstalige MOOC van de LUMC-Campus bestaat uit vier modules en kent volgens de ontwikkelaars een academisch masterniveau. De cursus is bedoeld voor mensen met een gedegen vooropleiding in de gezondheidszorg.

Deelnemers leren onder meer om de huidige en toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg te analyseren op basis van de nieuwe aanpak ‘Population Health Management’. De cursus is gratis en open toegankelijk.

Meerdere projecten populatiegerichte zorg

De cursus is gemaakt door onderzoekers, docenten en samenwerkingspartners van de LUMC-Campus Den Haag. Vanuit de Campus wordt sinds 2016 gewerkt aan nieuwe onderzoeks- en onderwijsprogramma op het gebied van Population Health Management. In de regio Haaglanden lopen momenteel meerdere experimentele projecten op het gebied van populatiegerichte zorg.

Tijdens de vijfde werkconferentie van de LUMC-Campus Den Haag gingen ruim 150 artsen, onderzoekers, docenten, zorgprofessionals, bestuurders en beleidsmakers gingen met elkaar in gesprek over het toepassen van population health management in de regio Haaglanden. Keynote-sprekers waren Jet Bussemaker en Stephen Sutch.

Vanuit de LUMC-Campus Den Haag lopen in Den Haag en omgeving momenteel meer dan twintig onderzoeksprojecten die de gezondheid van de bevolking moeten bevorderen. Het LUMC heeft al eerder MOOC’s ontwikkeld. Een MOOC die hoogleraar Marlies Reijnders ontwikkelde samen met onder meer het Center for Innovation van de Universiteit Leiden, werd door duizenden studenten uit ruim 90 landen gevolgd.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Wilt u ook weten hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst nu al implementeert? Op 21 januari 2019 vindt de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek plaats. Entreekaarten zijn gratis, maar het aantal plaatsen voor is beperkt. Dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?