LUMC lanceert oncologie-website

Het LUMC startte dit voorjaar met het LUMC Oncologie Centrum. Dit centrum brengt alle zorg voor patiënten met kanker bij elkaar. Het centrum richt zich op alle soorten kanker en heeft een bijbehorende website. Patiënten, verwijzers en familieleden vinden zo alle informatie over het leven met kanker op één plek.

Op de website van het LUMC Oncologie Centrum vinden patiënten antwoord op praktische vragen, maar krijgen ook meer inzicht in de behandelingen. De website biedt eveneens mogelijkheden om onderzoek naar kanker te ondersteunen.

Leven met kanker

Omdat de diagnose kanker vaak een schok teweeg kan brengen binnen het leven van de patiënt, bevat de website ook tips over het leven met de ziekte. Zo stipt de website onder andere de thema’s kanker en seksualiteit, kanker en jongeren en kanker en beweging aan. Ook het verminderen van eetlust, stoppen met werken en pijnbeleving zijn te vinden. Het LUMC noemt eveneens informatieve websites.

Hiernaast poogt het LUMC overzicht te bieden door het geven van informatie over het maken van afspraken, de (bezoektijden van)  verschillende afdelingen en de poliklinieken van het LUMC. Voor iedere polikliniek en afdeling is ook de te volgen route en een telefoonnummer te vinden.

Informatie voor patiënten

De website bevat informatie over (vrijwel) elke soort kanker. Patiënten en familieleden vinden alle nodige informatie, waaronder de symptomen en oorzaken van de verschillende oncologische ziektes. Ook staat omschreven welk traject het LUMC start met desbetreffende patiënten. De website geeft tips over voorbereiding op een afspraak, maar maakt ook helder met welke afdelingen de patiënt te maken krijgt.

Patiënten vinden op de website ook informatie over participeren in vernieuwend onderzoek, waaronder klinisch en experimenteel onderzoek. Het LUMC wil zich hiermee richten op de kankerzorg van de toekomst. 

Het Oncologie Centrum en de gekoppelde website zijn opgezet om oncologische patiënten één vaste plek aan te bieden voor kankerzorg. De diagnose ‘kanker’ is immers al verwarrend genoeg.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?