LUMC lanceert oncologie-website

23 juni 2017
Nieuws
Op de website van het LUMC Oncologie Centrum vinden patiënten antwoord op praktische vragen, maar krijgen ook meer inzicht in de behandelingen. De website biedt eveneens mogelijkheden om onderzoek naar kanker te ondersteunen.

Leven met kanker

Omdat de diagnose kanker vaak een schok teweeg kan brengen binnen het leven van de patiënt, bevat de website ook tips over het leven met de ziekte. Zo stipt de website onder andere de thema’s kanker en seksualiteit, kanker en jongeren en kanker en beweging aan. Ook het verminderen van eetlust, stoppen met werken en pijnbeleving zijn te vinden. Het LUMC noemt eveneens informatieve websites.

Hiernaast poogt het LUMC overzicht te bieden door het geven van informatie over het maken van afspraken, de (bezoektijden van)  verschillende afdelingen en de poliklinieken van het LUMC. Voor iedere polikliniek en afdeling is ook de te volgen route en een telefoonnummer te vinden.

Informatie voor patiënten

De website bevat informatie over (vrijwel) elke soort kanker. Patiënten en familieleden vinden alle nodige informatie, waaronder de symptomen en oorzaken van de verschillende oncologische ziektes. Ook staat omschreven welk traject het LUMC start met desbetreffende patiënten. De website geeft tips over voorbereiding op een afspraak, maar maakt ook helder met welke afdelingen de patiënt te maken krijgt.

Patiënten vinden op de website ook informatie over participeren in vernieuwend onderzoek, waaronder klinisch en experimenteel onderzoek. Het LUMC wil zich hiermee richten op de kankerzorg van de toekomst. 

Het Oncologie Centrum en de gekoppelde website zijn opgezet om oncologische patiënten één vaste plek aan te bieden voor kankerzorg. De diagnose ‘kanker’ is immers al verwarrend genoeg.